Nova vest
Košarka

Utorak, 20.08.2013.

15:26

RB King of the rock opet u Beogradu

Beograd će 31. avgusta i 1. septembra po treći put biti domaćin kvalifikacionog turnira za takmičenje u basketu ’1 na 1’ Red Bull King of the Rock.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Turnir na Kalemegdanu biće poslednji u nizu kvalifikacionih turnira koji se održavaju van Sjedinjenih Država, posle čega sledi veliko svetsko finale u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz u San Francisku.

Po četvrti put u istoriji dvorište popularne ’Stene’ ugostiće najbolje basketaše iz 24 zemlje širom sveta. Srbija će i ove godineučestvovati, po treći put, a za razliku od prethodnih godina posle turnira na Kalemegdanu biće poznat i poslednji učesnik svetskog finala koji dolazi van Amerike.

U subotu 31. avgusta na terenima košarkaškog kluba Crvena zvezda održaće se kvalifikacioni turniri na kojima pravo učešća imaju svi, amateri i profesionalci, koji sebe smatraju dovoljno hrabrim da izađu na crtu protivniku i pokažu šta znaju u igri ’1 na 10’. Najbolja 64 igrača, sa kvalifikacionih turnira održanih 31. avgusta, dan kasnije za titulu i odlazak u San Francisko na Red Bull King of the Rock svetsko finale. Prijavljivanje za turnir vrši se preko sajta Red Bulla.

Pravila turnira su jednostavna, igraće se eliminacione ’1 na 1’ utakmice. Utakmice će trajati po pet minuta, napad 15 sekundi, i bodovaće se po osnovnim košarkaškim pravilima (dva i tri poena). Pobednici ostaju na terenu gde se susreću sa svojim sledećim protivnikom, pa će pored dobrih košarkaških veština strategija i izdržljivost imati važnu ulogu. Uz snagu neophodnu za šest utakmica igrači će morati da igraju i pametno, pošto pet faulova znače automatsku diskvalifikaciju.

Krunu u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz po drugi put za redom braniće Amerikanac Hju Džouns poznatiji kao ’Bejbi Šek’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve