Nova vest
Košarka

Utorak, 20.08.2013.

14:19

Teo: Realno je da zaigram na EP

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je za B92 da postoji realna šansa da se nađe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Teodosić je u ponedeljak odradio prvi košarkaški trening sa ekipom, a njegovo učešće na Šampionatu ’Starog kontinenta’ pod znakom pitanja je zbog komplikovane povrede lista, zbog koje je van terena još u maju.

Iskreno, ne mogu da prognoziram bilo šta, kao ni doktori, iz dana u dan je sve bolja situacija, a ja se nadam da ću za deset dana biti spreman, iako ne možemo ništa da predvidimo“, rekao je Teodosić, „Realno je da se nađem u Sloveniji. Koliko ću moći da doprinesem ekipi, to ne znam u ovom trenutku. Imam ogromnu želju da budem sa njima tamo, da li će to biti deset minuta ili 15, ne znam zaista, ali ne bih voleo da prognoziram. Voleo bih da igram u Sloveniji i nadam se da ću biti tamo“.

Teodosić je istakao da mu je drago što je konačno počeo da radi sa timom.

U ponedeljak sam odradio košarkaški deo sa timom i to me zaista raduje. Mislim da ide na bolje, u jednom trenutku, pre 15 dana, bilo je problematično i mislio sam da neće biti šanse da odem u Sloveniju. Ali, raduje me da sam odradio skoro pola treninga sa ekipom, što je pozitivna stvar“, naglasio je Teodosić.

Iako je doživeo tešku povredu, Teodosić je od prvog dana sa reprezentacijom i ponovo je istakao da ne treba osuđivati one koji su otkazali učešće zbog manjih povreda.

Drago mi je da sam i na ovaj način uz ekipu. Rekao sam da nikoga ne treba osuđivati zašto ne igra za reprezentaciju. I javnost i svi ljudi u Srbiji treba da pruže maksimalnu podršku svim ovim mladim momcima, jer zaista im nije lako. Radili su izvanredno, jako im je teško. Mislim da imamo tim za budućnost. Uz nekolicinu igrača koji nisu sa nama, mislim da imamo perspektivnu ekipu. Nadam se uspehu, a da li je to prolazak u šest, ali se nadam dobrom rezultatu u Sloveniji“, istakao je Teodosić.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a naš tim se nalazi u grupi B sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Makedonijom, Letonijom i Litvanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve