Nova vest
Košarka

Utorak, 20.08.2013.

09:51

Bertans se vratio treninzima

Košarkaš Partizana Davis Bertans vratio se treninzima sedam nedelja posle operacije kolena posle teške povrede koju je zadobio na meču sa Crvenom zvezdom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bertans je pokidao prednji ukršteni ligament kolena kada je prilikom jedne akcije iskrenuo koleno, bez kontakta sa rivalom.

„Prošlo je sedam nedelja od operacije, počeo sam sa laganim treninzima, osećam se dobro i još uvek ubacujem trojke bez problema“, napisao je Bertans na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

Kod povrede kakvu je zadobio Bertans oporavak traje od šest do devet meseci. Ukoliko se operacija izvrši sedam do deset dana od povrede, oporavak bi trebalo da traje kraće nego kada se to ne učini, a letonski košarkaš je upravo tako postupio.

Ljubitelji košarke znaju da je istu povredu doživeo Derik Rouz, koji je zbog toga propustio celu prošlu sezonu u NBA ligi.

Gotovo je izvesno da u redovima ’crno-belih’ neće moći da računaju na Bertansa bar do decembra, i to će biti veliki udarac za šampiona Srbije. Isti slučaj je i sa reprezentacijom Letonije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Bertans je bio jedan od najboljih igrača Partizana protekle sezone. U Superligi je prosečno postizao 12,2 poena uz 3,1 skok i 1,7 asistencija. Bio je najbolji trojkaš ABA lige uz prosek od 9,8 poena i 2,8 skokova, dok je u Evroligi imao prosek od 6,6 poena i 2,3 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve