Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.08.2013.

17:39

Direktor Voše: Ne dugujemo Potu

Direktor KK Vojvodina Aleksandar Grmuša demantovao je za ’Žurnal’ da taj klub duguje stipendije Stefanu Potu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi reprezentativac trenira sa Partizanom, ali još uvek nije prešao u klub iz Humske zbog nesporazuma sa novosadskim klubom.

Potov menadžer Aleksandar Rašković prethodno je izjavio da je Vojvodina od 20 stipendija platila samo dve njegovom štićeniku.

Međutim, Grmuša to odlučno demantuje.

„Ono što je izrečeno u vezi sa Stefanom Potom nije istina. Želimo da demantujemo. Vojvodina se krajnje korektno ponela prema ovom mladom košarkašu. Prošle godine mu je pred početak sezone, kako nas i obavezuje Pravilnik KSS, ponuđen prvi profesionalni ugovor. Na njega se računalo da će biti prvi plejmejker našeg kluba. Ponuđeni ugovor smo deponovali u Savezu. Da smo postupili po pravilima potvrđuju i dve odluke Arbitražne komisije u našu korist. Nije istina da mu nismo isplatili stipendije. Stefanu Potu klub ništa ne duguje. Do pre par dana smo pregovarali, izrazili želju da Pot ove sezone bude glavni nosilac igre mladog sastava Vojvodine Srbijagas, prva violina. Imao bi pravi tretman za razvoj“, rekao je direktor Vojvodine.

Mladi reprezentativac ipak želi da zaigra u Partizanu, a Grmuša dodaje da ga neće sputavati u tome.

„Mi ne želimo nikoga na silu da zadržavamo. Međutim, za tako nešto se zna red. Postoje pravila koje je propisao KS Srbije za takve slučajeve. Mi samo ne želimo da odćutimo na neistinu. Dakle, nije istina da ne želimo da igra kod nas i nije istina da mu se duguje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve