Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.08.2013.

09:59

EP: Juniorke iz Vukovara u Vinkovce

Srpske juniorke preselile su se iz Vukovara u Vinkovce gde će igrati drugu fazu Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranice selektora Zorana Kovačića krenuće u borbu za četvrtfinale sa maksimalna četiri boda, jer su zauzele prvo mesto u grupi C, pobedivši selekcije Grčke, Portugala i Švedske.

Ispunili smo zacrtani cilj, ostvarili sve tri pobede u prvoj fazi takmičenja, osvojili četiri boda, što će nam uz bar jednu pobedu u novoformiranoj grupi F trebalo da bude dovoljno za plasman u četvrtfinale. Ostvarenim rezultatima smo prezadovoljni, dok imamo još dosta prostora za napredak u igri. Devojkama se ipak ništa ne može zameriti na pristupu obavezama, zalaganju i velikoj borbenosti. O tome svedoče ovacije naših navijača u Vukovaru posle svake utakmice. Bilo je dosta praznih minuta u našoj igri, ali se ginulo za svaku loptu, što se svakako mora poštovati. Ubeđen sam da će igrati sve bolje i konstantnije kako turnir bude odmicao“, ističe selektor Kovačić.

Rivali reprezentacije Srbije u grupi F biće selekcije Slovenije, Italije i Francuske

Fokusirani smo na duel sa Slovenijom, gde bi pobedom praktično obezbedili plasman među osam najboljih na šampionatu. Slovenija je eliminisala Slovačku što je za svaki respekt. Imaju veoma mlad tim, došli su sa ciljem da obezbede opstanak, igraju borbeno, rasterećeno, mladalački drsko. Međutim, verujemo da će presuditi kvalitet i iskustvo koje je na našoj strani. Nadamo se da ćemo se protiv Italije boriti za drugo mesto u grupi, dok su Francuskinje neprikosnovene, svet za sebe na ovom šampionatu i glavni favorit za zlatnu medalju“, zaključio je Kovačić.

Prvu utakmicu u drugoj fazi naš tim igra od 20.30 sa Slovenijom. U utorak se u isto vreme sastaje sa Italijom, a u sredu sa Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve