Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.08.2013.

11:52

Zvezdu čeka 12 pripremnih mečeva

Košarkaši Crvene zvezde Telekom će tokom priprema imati 12 kontrolnih utakmica kroz kojeće tempirati formu za start ABA lige koji je zakazan za 5. oktobar.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvu proveru izabranici trenera Dejana Radonjića imaće 28. avgusta na Zlatiboru protiv rumunskog Asesofta.

Potom, crveno-beli će 4. septembra igrati protiv nemačkog Oldenburga, 6. septembra rival će im biti Pinar Karšijaka, dok će dan kasnije odmeriti snage sa ekipom Tamiša u Pančevu.

Za 10. i 12. septembar zakazani su dueli sa podgoričkom Budućnosti i Politehnikom. Crvena zvezda Telekom će i ove godine učestvovati na turniru Mega Vizure. Prvog dana turnira, 16. septembra, Zvezda će za rivala imati ruski Jenisej, dok će u drugom meču igrati protiv Mega Vizure ili Turk Telekoma.

Najkvalitetniju proveru crveno-beli imaće na turniru u Francuskoj koji se održava od 20. do 22. septembra. Protivnici crveno-belih biće tri evroligaške ekipe: francuski Nanter, minhenski Bajern i poljska Zijelona Gora.

Poslednju proveru pred početak nove sezone košarkaši Crvene zvezde Telekom će imati 28. septembra protiv poljskog Turova. Prva utakmica u ABA ligi na programu je 5. oktobra, a crveno-beli će u prvom kolu gostovati ekipi Širokog.

Savović: Radimo dobro, sad je najvažnije

Boris Savović rekao je da njegova ekipa dobro radi na pripremama i da veruje da će biti spremna kada na red dođu utakmice.

"Vredno se radi, zato što su bazične pripreme najvažniji deo ovog perioda pred početak nove sezone. Od prvog dana smo krenuli sa ozbiljnim radom, imaćemo samo jedan slobodan dan do kraja meseca, ali se ne žalimo. Sve će vredeti kada sezona konačno počne. Svaki uloženi atom snage i svaka potrošena kap znoja imaju svoju vrednost", rekao je Savović.

Košarkaši Zvezde su od prošlog vikenda na pripremama na Zlatiboru gde će ostati do 30. avgusta. Pojedini igrači su trenutno sa reprezentacijom, a američki košarkaši tek treba da stignu na Zlatibor, tako da crveno-beli još nisu kompletni.

Savović je kazao da je zadovoljan radom mladih košarkaša, ali i dobrom atmosferom.

Radna etika je definitivno na najvišem nivou. Svi se trude da ovaj, za sportiste najteži period, prodje što lakše i brže. Orni smo za rad i željni dokazivanja. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi. Jedva čekamo da dodju prve utakmice, bićemo spremni, siguran sam", kazao je Savović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve