Nova vest
Košarka

Sreda, 14.08.2013.

14:42

Dudini "Orlovi" na Azurnoj obali

Košarkaši Srbije otputovali su u francuski Antib, gde ih u četvrtak i petak očekuju nove kontorlne utakmice u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija će prvog dana turnira igrati protiv domaćina Francuske, a dan kasnije protiv Gruzije. Obe utakmice se igraju od 20:30 časova.

Na turniru u Antibu selektor Dušan Ivković računaće na 14 igrača, jer su u Beogradu zbog povreda ostali Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, koji će trenirati sa kondicionim trenerom Markom Ćosićem.

"Turnirom u Antibu počinjemo drugi deo pripremnih utakmica za Evropsko prvenstvo. Voleo bih da smo u kompletnom sastavu, ali Teodosić i Nedović su morali da ostanu u Beogradu. Takođe, na turniru u Francuskoj praktično će da debituju Vladimir Lučić koji nije odigrano nijednu kontrolnu utakmicu, dok je Vasilije Micić odigrao protiv selekcije Rusije samo deset minuta. Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd", istakao je selektor Ivković.

Reprezentativci Srbije putuju u Antib posle trijumfa na “Trofeju Beograda 2013” i prijateljskoj utakmici sa selekcijom Rusije u “Kombank Areni” gde su prikazali vrlo dobru igru i visok nivo forme za ovaj period priprema.

"Na utakmicama u Beogradu smo ostvarili tri uverljive pobede sa prilično velikom razlikom, ali to su bile utakmice na domaćem terenu, pred našom publikom, međutim u Francuskoj nas očekuje nešto sasvim drugačije, po samom stilu i načinu igre. Domaća selekcija je jedan od favorita u Sloveniji, želeće da se dokaže, baš kao što će i Turska imati dosta motive na turniru u Istanbulu koji je sledeći na rasporedu. Selekcija Gruzije je takođe veoma interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovom, igrali su dobro i bili prijatno iznenađene na prethodnom Evrospkom prvenstvu u Litvaniji".

Ekipa će biti jača za Vladimira Lučića, koji se oporavio od povrede leđa i na raspolaganju je selektoru Ivkoviću.

"Juče sam odradio lakši trening, osećam se sasvim dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj kad će opterećenje sigurno biti mnogo veće. Ekipa je veoma mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali smo odigrali veoma dobro na turniru u Sloveniji, a pogotovo na utakmicama u Beogradu. Napredujemo svakog dana, ali verujem da ima još prostora za napredak. Dobro smo odradili bazični deo priprema u Sloveniji, odigrali polovinu kontrolnih utakmica, ostaje da se još više uigramo, sačekamo da se potpuno oporave povređeni igrači, kako bi potpuno spremni dočekali start Evropskog prvenstva", zaključio je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve