Nova vest
Košarka

Sreda, 14.08.2013.

10:29

Pobeda BiH u prvoj proveri

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, rival Srbije na predstojećem Evrobasketu, pobedila je Gruziju 68:63 u prvoj proveri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipu Aleksandra Petrovića je do trijumfa u prvom meču nakon nekoliko nedelja bazičnih priprema predvodio Mirza Teletović sa 15 poena.

Dvocifren učinak imao je i Stipanović sa 10, dok je 9 postigao Đedović. Gruziju je predvodio Cincadze sa 17 poena, dok je 10 ubacio Hikman.

BiH i Hruzija će odgirati još jedan test meč u Jasenicama u četvrtak, potom protiv domaćina Slovenije u petak, a u subotu sa selekcijom Rusije.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji počinje 4. septembra, a pored Srbije i BiH u grupi koja će se takmičiti u Jasenicama igraće još Crna Gora, Makedonija, Litvanije i Letonija.

Kalderon srušio Poljske

Pobedu na pripremama ostvario je i aktuelni šampion Evrope Španija, koja je u prvom test meču nadigrala Poljsku sa 70:66.

Istakao se iskusni Hose Kalderon sa 16 poena, 14 je dodao Mark Gasol, a dvocifren učinak imalu su još Rudi Fernandes i Serhio Rodriges sa 11.

Poljake je predvodio Marčej Lampe sa 18 poena, dok je 12 dodao Ignerski, pred oko 5.000 navijača u Kasteljonu.

Španija sledeći meč igra protiv Nemačke za tri dana, a potom ima dva duela sa Makedonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve