Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.08.2013.

23:51

Ivković: Bilo u granicama dobrog

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković zadovoljan je poslednjom proverom u Kombank arena, istakavši da tim mora mnogo da nauči iz duela sa Rusijom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija je do treće pobede u tri dana u Beogradu stigla sa 84:79, u meču u kojem je igrala bez dva ključna igrača, Nenada Krstića i Miloša Tedosića.

"Posle 14 razlike ušli smo u period sebične igre, grešaka u završnici i uz dosta sreće dobili smo utakmicu. Treba da naučimo dosta iz ove utakmice", rekao je Ivković.

Meč su sa klupe pored Krstića i Teodosića posmatrali još Vladimir Lučić i Stefan Marković.

"Obzirom na odsustvo dva najiskusnija igrača, što je imalo za cilj da se ostali igrači steknu određeno iskustvo u određenim situacijama, 35 minuta iskontrolisane igre, pogotovo u odbrani, bilo je u granicama dobrog", dodao je Duda.

Srbija je u Beogradu ostvarila i dve ubedljive pobede (protiv Ukrajine i Slovenije tokom vikenda), a do Evrobasketa u Sloveniji očekuju je turniri u Francuskoj i Turskoj.

"Prešli smo pola puta što se tiče odigranih utakmica i bitno je da je, na primer Vasilije Micić pokazao talenat da, posle tri nedelje pauze, može da vodi tim, ali je potrebno još da radi za nivo reprezentacije", rekao je selektor Srbije.

Dobru igru i pobedu zasenila je povreda Nemanje Nedovića, koji nije mogao da završi meč u Areni.

"Nemanja Nedović je istegao preponu i još ne možemo da damo preciznu dijagnozu. Zahvalio bih se publici, koja nas je nosila u odlučujućim momentima", zaključio je Ivković.

Igrač meča bio je Nemanja Bjelica, koji je kao kapiten imao učinak od 14 poena i 8 skokova.

"Iako je utakmica bila prijateljska bila je neizvesna do kraja. Dobro je da smo imali ovakvu utakmicu. Bilo je grešaka, ali smo pokazali karakter. Zahvalio bih se publici na podršci u prethodna tri dana", rekao je novi igrač Fenerbahčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve