Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.08.2013.

18:16

Još jedan Amerikanac u Budiveljniku

Protivnik šampiona Srbije, ekipe Partizan mt:s, u narednom izdanju Evrolige ukrajinski Budiveljnik pojačao se bekom Blejkom Ahernom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Amerikanac, visok 188 centimetara, ima 29 godina, a prošle sezone je za koneski Dong Guan Nju Senturi Leoparde prosečno postizao 23 poena uz 3,4 asistencije po utakmici.

Nekadašnji član španskog Estudijantesa ima i NBA iskustvo, nastupao je za Majami, San Antonio i Jutu, ali je više uspeha imao u razvojnoj ligi, igrajući za Dakotu, Ostin, Eri i Reno.

U NBDL ligi je bio na nivou igara iz kineskog šampionata, a 2011. godine je bio član reprezentacije Sjedinjenih država na Pan-Američkim igrama, zajedno sa, takođe igračem Budiveljnika, Liom Lajonsom.

Odlikuje ga sjajan šut sa distance, što je dokazao kada je kao student univerziteta MSU postavio rekord po broju ubačenih trojki.



Ukrajinski klub, koji će biti rival beogradskom Partizanu u grupi A Evrolige, nedavno je potpisao još jednog američkog košarkaša, Majku Daunsa. Ahern je četvrti Amerikanac koji je stigao u redove ukrajinskog šampiona ovog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve