Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.08.2013.

16:04

Grujin: I Radničkom "zaklon države"

Košarkaški klub Radnički pridružio se Partizanu i Crvenoj zvezdi u apelu za pomoć države.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Finansijska situacija u domaćem sportu je alarmantna, a ovog leta jedna od glavnih tema je borba sa dugovima.

Kragujevčani će reprezentovati Srbiju u Evrokupu, a predsednik KK Radnički Ivan Grujin smatra da je zbog toga potrebno da država pomogne i njima.

Verujemo da unutar "paketa mera" za košarkaške klubove, država treba da zakloni i Radnički, svog trećeg predstavnika u takmičenjima na Starom kontinentu, poput predstavnika iz Beograda“, kaže Grujin.

Svedoci smo apela dva beogradska kluba iz proteklih mesec dana koji su rezultirali potvrdom da će, angažovanjem predstavnika državnog vrha Srbije, Partizan i Zvezda biti podržani za takmičenja u narednoj sezoni. Uz dužno poštovanje dve sportske institucije, naglašavamo da će i Radnički reprezentovati našu državu u dva takmičenja na međunarodnoj sceni koja počinju od jesenu. Učestvovaćemo u Evrokupu, kao jedini predstavnik Srbije, i u regionalnoj ABA ligi, gde ćemo braniti uspeh iz prošle sezone, plasman na F4 Jadrana“.

Poput kolega, i mi smo prinuđeni da se borimo za svoju egzistenciju u ovim teškim vremenima za sport i državu u celini. Otuda se nadamo da ćemo na delu videti da je i Radnički potreban državi, baš kao što su Partizan i Zvezda, za koje se izdvajaju budžetska sredstva. Naša su očekivanja da zaslužujemo adekvatnu podršku, u skladu sa rejtingom koji imamo kao predstavnik srpske košarke i u meri koju odrede nadležni u državi. To podrazumeva i uticaj na menadžmente javnih preduzeća da se pozitivno opredele prema ponudi za sponzorstvo Radničkog. Čvrsto verujemo, baš kao i naše kolege, da su ’pravila igre za sve ista’".

Nadajući se pozitivnom ishodu, primenićemo "komunikacijski recept" beogradskih klubova pa ćemo se posredstvom medija i direktni pismom obratiti predstavnicima najviših državnih organa. Ukoliko se uz posredovanje države obezbeđuju sredstva za novu sezonu, ili pak odvijaju procesi reorganizacije, naša je procena da i Radnički iz Kragujevca zaslužuje adekvatan tretman. Smatramo da nam pripada proporcionalni deo sredstava koja izvršna vlast izdvaja za košarku. Naravno da u Srbiji postoje veći problemi od dešavanja u sportu, a naša namera nije da košarka oduzima sredstva namenjena drugim sportovima ili društvenim oblastima. Naprosto verujemo da unutar "paketa mera" za košarkaške klubove, država treba da zakloni i Radnički, svog trećeg predstavnika u takmičenjima na Starom kontinentu, poput predstavnika iz Beograda“.

Grujin ističe da je KK deo Radnički sportskog društva sa dugom tradicijom, poput košarkaških klubova Partizana i Zvezde.

Takođe smo deo velike i uspešne sportske porodice koju, sem košarkaša, čine i odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti, koji beleže dobre rezultate, a većina zastupa Srbiju van državnih granica. Košarkaški sport se poslednjih sezona izdvaja kao jedan od najgledanijih u Kragujevcu, za šta postoje uredni podaci, ali SD Radnički u celini svakako zaslužuje veću pažnju države, i shodno tome, značajniju pomoć za funkcionisanje. Bilo kako bilo, javnost koja je upućena na naš klub obaveštavamo da sopstvenim snagama nastojimo da stvorimo najbolje moguće uslove za nesmetan rad u sezoni 2013/2014. Ukoliko podrška države usledi što pre, utoliko će se naš klub bolje pripremiti za takmičarske izazove koji slede od oktobra, a gde ćemo, još jednom naglašavam, predstavljati Srbiju u dva međunarodna takmičenja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve