Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.08.2013.

14:34

Simonović: Veliki izazovi pred nama

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović istakao je da bazične pripreme na Zlatiboru protiču u najboljem redu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Napravili smo dobru podlogu u Beogradu. Lagano smo se uveli u trening i na Zlatiboru smo nastavili rad znatno većim intezitetom. Iz dana u dan treniramo sve bolje i jače i sve napore za sada dobro podnosimo. Atmosfera je radna, momci su željni dokazivanja i to je ono što je najvažnije“, istakao je Simonović.

Iako je istakao da je rad na bazičnim pripremama uvek veoma težak, na Zlatiboru protiče sve u najboljem redu.

Stručni štab je uradio sjajan posao, pošto su nam treninzi od starta bili dozirani. Iz tog razloga izbegli smo upale mišića, jer smo postepeno uvođeni u trening. To je jako važno jer se na taj način smanjuje i rizik od povreda“, naglasio je Simonović.

Na pripremama prvog tima trenutno se nalazi i čak sedmorica igrača iz Zvezdinog omladinskog pogona. Simonović ima samo reči hvale za nove saigrače.

Momci su zaista sjajni. Poslušni su, brzo uče, hoće da rade, a na trčanju teško možemo da ih stignemo“, rekao Simonović, „Imamo sve što nam je neophodno, sve nam je na dohvat ruke i to nam u značajnoj meri olakšava rad. Za sada sve protiče u najboljem redu. Vrlo smo motivisani za rad jer znamo da na ove sezone čekaju brojna iskušenja i zato želimo da budemo maksimalno spremni“.

Marko Simonović trenutno u sobi nema cimera.

Čekam Čarlsa Dženkinsa da mi se pridruži. Odluka stručnog štaba je bila da pošto je reč o Amerikancu koji nema evropsko iskustvo da bude u sobi sa nekim od malo iskusnijih igrača kako bisamo ga što pre adaptirali na nove uslove. Trudiću se da mu maksimalno pomognem“, zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve