Nova vest
Košarka

Sreda, 07.08.2013.

13:08

Peković: Ne smem da rizikujem

Crnogorski košarkaški reprezentativac Nikola Peković objasnio je u saopštenju zbog čega neće nastupati za reprezentaciju na EP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlični centar napisao je da ne sme da rizikuje eventualnu povredu jer još nije potpisao ugovor u NBA i nije osiguran.

Peković je ostalim reprezentativcima poželeo sreću na predstojećem šampionatu Evrope u Sloveniji.

"Koristim ovu priliku da objasnim situaciju oko mog igranja na EP. Moja želja da igram ni u jednom trenutku nije bila sporna. Tako je i danas. Međutim, jos uvek nisam potpisao ugovor i to me onemogućava da se priključim reprezentaciji. Bez potpisanog ugovora i obavljenog lekarskog pregleda nije moguće izvršiti osiguranje, a niti jedan igrač na svetu ne igra za reprezentaciju bez osiguranja. U mom slučaju se očekuje potpisivanje 4. ili 5. godišnjeg velikog ugovora, taj rizik je ogroman i ne smem ga prihvatiti.

Pregovori sa NBA timovima traju već pet sedmica i još uvek nesu okončani. I moj agent, Džef Švarc, u koga imam neograničeno poverenje, uverava me da je to za ovakve ugovore sasvim normalno. Takođe je isključio svaku mogućnost treninga, sa bilo kim, pre potpisivanja ugovora.

Ja sam iskreno očekivao da ću ranije potpisati ugovor i priključiti se timu. Nažalost, nisam i ne mogu da počnem sa treninzima. Nisam želeo da se pridružim ekipi, a treniram sam, individualno, bez kontakta, jer ne volim izdvajanje iz ekipe i to mi nikako ne bi odgovaralo.

Potpuno razumem odluku Saveza da me ne čeka i da se na taj način stavi tačka na neizvesnost u kojoj je ekipa.

Momcima želim puno uspeha, nadam se da i bez mene imaju snage za zavidan rezultat, a ja ću se priključiti u narednim akcijama i verujem pomoći da reprezentacija ostvari najveće moguće rezultate", stoji u saopštenju Pekovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve