Nova vest
Košarka

Subota, 27.07.2013.

14:45

Di Džej Sili novi bek Radničkog

Američki bek Di Džej Sili potpisao je ugovor sa kragujevačkim Radničkim, napisao je menadžer Miško Ražnatović na Tviteru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sili u Kragujevac dolazi sa univerziteta Kalifornija gde je prošle godine blistao sa 17,8 poena, 4,2 skoka i 3,8 asistencija po utakmici.

Silija odlikuje fantastičan šut čemu svedoči i 41,8% u šutu za tri poena prošle godine.

Pre kalifornijskih Titansa, Sili je bio član ekipe Berklija, univerziteta na kojem je diplomirao. Kao srednjoškolac bio je zvezda gimnazije Modesto, važio je za jednog od najperspektivnijih u zemlji.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić prokomentarisao je za klupski sajt odluku da dres Šumadinaca ponudi Siliju.

“Opredelili smo se za Silija jer važi za pouzdanog šutera, a baš takav nam odgovara u selekciji novog sastava koji pripremamo za ABA ligu i Evrokup. Sili ima ambiciju da se dokaže u Evropi, procenio je da je Radnički adresa za dalji razvoj. Pratio je i on karijere Amerikanaca koji su nosili naš dres. Ovo je košarkaš koji odgovara našem budžetu za novu sezonu, a tako će biti i sa narednim novajlijama, neće biti "ekstra troškova". Imaćemo "jeftiniju" ekipu u odnosu na prošlosezonsku, ali siguran sam da ćemo igrati još aktraktivnije. Verovatno ćemo sa istog košarkaškog tržišta da izaberemo i igrača za poziciju pet, i oni su pristupačniji od domaćih košarkaša, ali o tome ćemo kada imamo izvesno pojačanje”, izjavio je Nikolić.

Nova "dvojka" Radničkog, Di Džej Sili (visok 193cm) je rođen 28. novembra 1989. godine u Stoktonu (Kalifornija), SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve