Nova vest
Košarka

Subota, 27.07.2013.

13:48

Aleksandrov: NBA liga je moj san

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov izjavio je da je veoma zadovoljan prelaskom u nemački Oldenburg.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Izuzetno sam zadovoljan završenim pregovorima. Činjenica da je ugovor na dve godine dovoljno govori o ozbiljnim namerama obe strane da sarađujemo temeljno, na duge staze. Dolazim u sredinu u kojoj ću imati maksimalne uslove, izvanrednog trenera i fantastičnu publiku”, rekao je Aleksandrov,

Još jedan od ključnih razloga odluke srpskog košarkaša da pređe u redove Oldenburga jeste činjenica da će klub imati priliku da se kroz kvalifikacije izbori za nastup u Evroligi.

“Nemačka liga je izuzetno jaka. Igraću u veoma dobrom takmičenju, a sa druge strane Oldenburg će nastupati i u Evropi. Kroz kvalifikacije ćemo probati da se izborimo za Evroligu, a ako ne uspemo u toj nameri, u svakom slučaju ćemo sa velikim ambicijama ući u Evrokup”, kaže Aleksandrov, koji je prošle godine za Pepinster proseku postizao 16,7 poena po utakmici, dok je u Manresi na deset meceva beležio prosečno 9,4 poena.

Aleksandrov je pre mesec dana boravio u Orlandu na trening kampu NBA ligaša Orlando Medžika, kada se i pojavila mogućnost saradnje.

“Moj cilj je da igram i da tako dižem formu. U Oldenburgu vidim priliku da još više napredujem, a da se dobrim partijama odužim timu i navijačima i pomognem im da se raduju dobrim rezultatima. Nisam odustao od sna, a to je da jednog dana ponesem dres nekog NBA ligaša. Ipak, ne želim da idem po svaku cenu, već da to bude u pravo vreme i sredina u kojoj ću imati uticaj na igru”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve