Nova vest
Košarka

Petak, 26.07.2013.

16:35

Pero Antić - prvi Makedonac u NBA

Kapiten reprezentacije Makedonije Pero Antić postao je prvi igrač iz te zemlje koji je otišao u NBA ligu, pošto je potpisao ugovor sa ekipom Atlanta Hoks.

Izvor:

Autor:

Default images

Prema prvim informacijama, on je dogovorio jednogodišnju saradnju, uz opciju produžetka za još jednu sezonu.

"Za mene je ovo veliki izazov posle dve uzastopne titule u Evroligi. Mogao sam da odem u neki manji tim zbog novca u kojem bih završio karijeru, ali sam želeo više izazova", rekao je Antić za klupski sajt Atlante.

Prethodne dve sezone Antić je sa grčkim Olimpijakosom osvojio uzastopne titule u Evroligi.

"Nadam se da ću imati šta da naučim ove godine i doprinesem kvalitetu ekipe, iako mi je prva sezona u NBA ligi, mada sam dovoljno star. Daću sve od sebe da donesem dodatnu energiju ekipi, a saigrači i trener će mi pomoći u tome", rekao je 30-godišnji Makedonac.

On je naveo da je srećan što će živeti u Atlanti.

"Atlanta je prelep grad, posetio sam ga prošlog leta. Malo je vruće, ali je lepo. Srećan sam što sam ovde. Trebaće mi nekoliko nedelja da se adaptiram, ali mislim da će to brzo proći i da ću doprineti da se tim popne stepenik više u narednoj sezoni", jasan je Antić.

On će tako postati prvi košarkaš iz Makedonije koji će zaigrati u NBA ligi.

"Prvi put igrač iz moje zemlje dolazi u NBA ligu, to je velika stvar za Makedoniju", istakao je on.

Antić je karijeru počeo u Rabotničkom, a zatim je igrao za atinski AEK, Crvenu zvezdu, bugarski Lukoil, rusku Lokomotivu Kuban i Spartak Sankt Peterburg.

"Pero je svestran i visok igrač koji nam daje dopunski kvalitet u igri. Odlično se uklapa u ono što mi kao klub hoćemo da izgradimo i uzbudjeni smo što je on naš novi igrač", izjavio je generalni menadžer Atlante Deni Feri za makedonske medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve