Nova vest
Košarka

Sreda, 24.07.2013.

23:44

Pjaniđani: Moramo da napredujemo

Košarkaška reprezentacija Italije u sredu je počela pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a selektor Simone Pjaniđani ima visoke ambicije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U kvalifikacijama prošlog leta Azuri su imali skor 8-0, a u Sloveniji će biti oslabljeni neigranjem povređenog Danila Galinarija.

“Moramo da nastavimo tamo gde smo stali prošle godine, kada smo stvorili čvrsto jezgro tima. To nam je sada potrebno jer će konkurencija biti mnogo jača i moramo da podignemo igru na još viši nivo”, rekao je Pjaniđani.

Italija je u grupi D sa Grčkom, Rusijom, Turskom, Švedskom i Finskom.

“Moramo da se koncentrišemo isključivo na prvu fazu – posle prve nedelje samo će pola timova ostati u igri”, dodao je Pjaniđani.

Italija po imenima ima jak sastav – Barnjani, Belineli, Datome, a tu je i Trevis Diner, koji sa velikim uspehom igra za Dinamo Sasari.

“Nestrpljiv sam da zaigram na tako velikom takmienju. Selektor ceni moj takmičarski duh, a za mene će biti novi izazov da u šest dana igram pet važnih utakmica. Mislim da sa Barnjanijem mogu da igram odličan pik-en-rol”, kaže Diner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve