Nova vest
Košarka

Sreda, 24.07.2013.

12:36

Bjelica: Željkov poziv se ne odbija

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica rekao je da mu je velika čast što će od sledeće sezone sarađivati sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bjelica je početkom ove nedelje potpisao trogodišnji ugovor sa turskim klubom, koji je pre nekoliko nedelja preuzeo Obradović.

Ta priča o novom klubu se odužila i zaista sam srećan što je gotovo. Sada mogu u potpunosti da se fokusiram na pripreme reprezentacije“, rekao je Bjelica, „Poziv najtrofejnijeg i najboljeg trenera u Evropi se ne odbija. Kada smo prvi put stupili u kontakt bila mi je čast što sam uopšte upoznao takvog čoveka i trenera, a sama ideja o saradnji tada mi je delovala gotovo nestvarno“.

Obradović je na svojoj promociji rekao da nije došao da bude drugi, a Bjelica je vrlo dobro svestan kakve cijeve ima njegov novi klub.

Još kada je bilo poznato da preuzima Fenerbahče, znao sam da su ambicije kluba da napadne sve trofeje“, istakao je Bjelica, „Njegovo trenersko ime dovoljno govori o tome, ali je još rano za konkretnu priču o ciljevima u narednoj sezoni, jer je ekipa i dalje u fazi formiranja“.

Bjelica je protekle tri godine proveo u Kaha Laboralu, a Fenerbahče je njegovu slobodu platio milion evra.

Bilo mi je zaista sjajno u Kahi, koja je fenomenalno organizovan klub. Mnogo mi je značio rad sa Duškom Ivanovićem i Žanom Tabakom u drugom delu prošle sezone, ali je sada došlo vreme da načinim sledeći korak u karijeri. Mislim da je saradnja sa Obradovićev idealan izbor“, naglasio je Bjelica.

U ugovoru Bjelica ima klauzulu da posle druge godine može u NBA. Prava na njega trenutno polaže Minesota.

I dalje imam NBA planove, ali je u ovom trenutku stigla ponuda za koju sam već rekao da se ne odbija“, konstatuje Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve