Nova vest
Košarka

Utorak, 09.07.2013.

21:49

U20: Poraz Srbije pred 35 gledalaca

Mlada ženska reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 71:46 u drugom kolu 'E' grupe na prvenstvu Evrope u Turskoj.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

To je našim igračicama prvi poraz u novoformiranoj grupi posle pobede nad Slovačkom. Pre toga u prvom delu šampionata, Srbija je u grupi sa Holandijom, Belorusijom i Ukrajinom ostvarila dva trijumfa.

U poslednjem kolu, izabranice Radenka Varagića će se sastati sa Grčkom 10. jula, a pobednik će obezbediti plasman u četvrtfinale.

Najefikasnije kod nas bile su Aleksandra Stanaćev i Jelena Stanković sa po osam poena, dok je kod pobednika najbolja bila Inmakulada Zanoguera sa 14 ubačenih koševa.

“Pokušali smo da u meč uđemo maksimalno i da probamo da vidimo koliko možemo da pružimo protiv sjajne selekcije Španije. Međutim, brzo je bilo jasno da su one svežije, spremnije i da imaju mnogo bolji ritam. Zato smo odlučili da u nastavku što više rotiramo, rasporedimo minutažu, kako bi potpuno spremni dočekali sutrašnji duel protiv Grčke. U slučaju trijumfa osigurali bi drugo mesto u grupi i ne bi morali da sa zebnjom pratimo meč između Španije i Holandije, koji bi ukoliko se desi veliko iznenađenje mogao da nas spreči da se plasiramo među osam najboljih ekipa na šampionatu”, istakao je Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Duel između Srbije i aktuelnog prvaka Starog kontinenta Španije, u dvorani u Samsunu, pratilo je svega 35 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve