Nova vest
Košarka

Utorak, 09.07.2013.

18:58

U20: Poraz od Litvanije na startu

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu Evropskog prvenstva u Estoniji od selekcije Litvanije sa 68:64.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Srpski tim imao je sigurno vođstvo tokom prvog poluvremena, na odmor otišao sa +8, ali je loš start drugog dela na kraju doveo do poraza.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Luka Mitrović sa dabl-dabl učinkom, 20 poena i 10 skokova, a pratili su ga Saša Avramović i Ivan Marinković sa po 10 koševa.

Najbolji igrač Srbije u tom uzrastu Nenad Miljenović, zbog povrede nije ulazio u igru.

Kod pobednika, istakao se krilni centar Vaidas Kariniauskas sa 23 poena. Laimonas Čatkevičus ubacio je 13, a Osvaldas Olisevičus 10 koševa.

Izabranici Vlade Jovanovića katastrofalno su šutirali za tri poena 2/17, a sa linije slobodnih bacanja svega 52%, 10/19. Naš tim je imao više skokova, ali nije imao rešenja za visoke igrače Litvanaca, koji su veoma lako stizali do poena iz reketa.



Mlada reprezentacija nalazi se u grupi 'A' prvenstva Evrope zajedno sa selekcijama Litvanije, Nemačke, Gruzije i Grčke. Naredni meč naš tim igra 10. jula protiv Grčke, a plasman u narednu fazu obezbediće najbolje tri ekipe u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve