Nova vest
Košarka

Subota, 06.07.2013.

21:22

Mijatović: Nećemo stati ovde

Selektor juniorkse reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je nakon plasmana u finale Svetskog prvenstva da se njegova ekipa neće zaustaviti na ovom uspehu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Srbija je pobedila Australiju 63:58, pa će u borbi za zlato igrati sa selekcijom SAD.

"Znali smo da će biti mnogo teška utakmica, daleko delikatnija od one iz grupne faze takmičenja, kada smo Australiju pobedili sa više od 20 poena razlike. Oni su sjajan tim, istrajan, nepokolebljiv."

"Naši igrači koji zaslužuju sve čestitke, bili su psihološki ispražnjeni posle velikog trijumfa protiv Hrvatske, što se videlo već na samom startu susreta. Nismo uspeli da materijalizujemo dominaciju u skoku, šut, pogotovo za tri poena, nas nije služio, izgubili smo mnogo lopti, ali nismo posustajali ni jednog trenutka. Ova generacija ima taj dar da pobeđuje, čak i u polufinalu Svetskog prvenstva, kad joj ne ide, kad nema svoj dan. Držali smo se našeg zlatnog pravila, jaka odbrana, koncetracija i vera u pobedu svih 40 minuta. To nam se još jednom isplatilo", rekao je Mijatović nakon pobede.

Selektor je dodao da njegova ekipa ide na pobedu u finalu bez obzira na protivnika.

"Nećemo se zadovoljiti ovim uspehom, bez obzira ko nam bude rival u finalu. Ako to budu Amerikanci, koji su apsolutni favoriti, pokušaćemo da ih pobedimo ili bar namučimo još više nego u prvom meču na turniru", istakao je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve