Nova vest
Košarka

Petak, 05.07.2013.

20:46

Mijatović: Napornim radom do uspeha

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je posle plasmana u polufinale SP da je njegova ekipa napornim radom stigla do uspeha.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Srbija je u četvrtfinalu takmičenja u Češkoj pobedila Hrvatsku 73:66, a protivnik u borbi za finale je selekcija Australije.

"Čestitke momcima na velikom uspehu do koga smo došli napornim radom i velikom borbom svih 40 minuta. Pobedili smo odličnog protivnika koji nije prema svemu prikazanom do sada zaslužio da ispadne u četvrtfinalu."

"Rekao sam igračima da u ovakvim duelima pobeđuje ekipa koja bude imala hladniju glavu, bude smirenija i mudrija. Emocije i motivacija se podrazumevaju", rekao je Mijatović i istakao da je znao od koga iz selekcije Hrvatske preti najveća opasnost.

"Znali smo da će nam Šarić praviti najviše problema. Postigao je 30 poena, ispunio svoju kvotu, ali smo ga zaustavli kad su skokovi i asistencije u pitanju. Takođe limitirali smo učinak Mavre, Mustapića i Junakovića. To je upravo ono što sam zahtevao od ekipe."

Mijatović je dodao da nema mnogo vremena za slavlje i odmor jer je Australija nezgodan protivnik.

"Nemamo vremena za slavlje i odmor. Sutra nas očekuje selekcija Australije koja zaslužuje još veći respekt. Radi se o odličnom timu koji je nezgodan, igra jako čvrsto i protiv koga ne sme da bude opuštanja. Već smo ih jednom pobedili na turniru, ali u polufinalu nas očekuje potpuno drugačiji susret", istakao je selektor juniora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve