Nova vest
Košarka

Petak, 05.07.2013.

09:03

Juniori sa Hrvatima za polufinale

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se u petak u četvrtfinalu prvenstva sveta u Pragu sa selekcijom Hrvatske, a meč je na programu od 18 sati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izabranici selektora Dejana Mijatovića (igrači do 19 godina) do sada su na šampionatu izgubili samo jednu od šest utakmica, u sredu uveče od selekcije SAD, i zauzeli su drugo mesto u F četvrtfinalnoj grupi, dok su njihovi vršnjaci iz Hrvatske sa istim skorom bili trećeplasirani u grupi E.

"U četvrtfinalu Svetskog prvenstva nema lakog protivnika, u konkurenciji je ostalo osam najboljih timova na šampionatu. Hrvate dobro poznajemo, kao i oni nas, tu nema apsolutno nikakvih tajni. Reč je o odličnoj selekciji, aktulenom šampionu Evrope", rekao je Mijatović, ocenivši da će srpski tim imati veće šanse ako se utakmica bude igrala na manji broj poena.

"Moramo biti psihički spremni na 40 minuta teškog rada, disciplinu u igri i veliku borbu. Znamo da smo viši i jači na centarskim pozicijama i da moramo insistirati na uspostavljanju unutrašnje igre. U svakom slučaju, očekujem žestoku borbu i verujem da će naši igrači pružiti maksimum", poručio je Mijatović.

Bolji iz meča Srbija – Hrvatska u polufinalu SP igraće s pobednikom susreta Španija – Australija, koji je na programu od 15.30 sati.

U preostalim četvrtfinalnim itakmicama sastaju se Litvanija – Kina (13.15 sati) i SAD – Kanada (20.15).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve