Nova vest
Košarka

Utorak, 02.07.2013.

22:22

Mijatović: Imamo šanse protiv SAD

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je da njegovi izabranici nisu bez šansi u meču sa SAD.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

“Biće to poslastica dosadašnjeg dela turnira, koju svi jedva čekamo. Bićemo rasterećeni i pokušati da pružimo maksimum. Potrebno je da budemo psihološki spremni, da odgovorimo na njihovu snažnu kontakt igru, kao i da nađemo recept za stravičan presing koji Amerikanci forsiraju svih 40 minuta. Ako nas šut bude služio, nismo bez šansi", kazao je Mijatović

Utakmica između juniora Srbije i SAD igra se sutra u Pragu od 20.15 sati.

Juniori Srbije su trijumfom protiv Rusije (60:46) osigurali plasman u četvrtfinale, a u utorak su savladali Kinu sa 76:50, što je njihova peta pobeda na šampionatu u isto toliko mečeva.

“Savladali smo odličnu selekciju Kine sa 26 poena razlike, a mogli smo lako da trijumfujemo i sa duplo većom prednošću. Međutim, koš je na današnjem susretu za nas bio gotovo začaran. Iz izgradjenih pozicija promašivali smo zicere, šuteve sa dva- tri metra, trojke. Ipak, ponovo smo u odbrani bili izvanredni, zaustavili kineske šutere koji imaju najbolje procente na šampionatu i strpljivo sačekali naših pet minuta kada smo furioznom igrom u poslednjoj četvrtini definitivno slomili otpor rivala", izjavio je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve