Nova vest
Košarka

Utorak, 02.07.2013.

16:10

Marjanović dve godine u Zvezdi!

Dosadašnji centar Mega Vizure Boban Marjanović novo je pojačanje Crvene zvezde Telekom.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Marjanović (24, 221cm) je potpisao ugovor sa crveno-belima na dve godine.

Marjanović je rođen 15.08.1988. u Zaječaru. Iako je još uvek mlad, ovaj visoki košarkaš već sada iza sebe ima bogatu košarkašku karijeru.

Ponikao je u Hemofarmu, a u Srbiji je još nastupao za Svislajon Takovo, Radnički Kragujevac i prošle sezone za Mega Vizuru. U inostranstvu nosio je boje poznatih klubova CSKA Moskve i Žalgirisa, kao i Nižnjeg Novgoroda.

U prethodnoj sezoni popularni Bobi je, kao član Mega Vizure, pružao sjajne partije zbog čega je i dobio laskavu titulu MVP-ja Agroživ Superlige. Prosečno je postizao 16.4 poena, 10.7 skokova i dve blokade po meču. Najbolju partiju pružio je protiv Metalca kada je zbog 26 poena, 18 skokova i četiri blokade ostvario fantastičnih 49 indeksnih poena.

Sjajni centar je veoma dominantan u reketu što mu omogućava njegova visina, kao i veliki raspon ruku. Marjanović je odličan u skoku, često je nepremostiva prepreka protivnicima u reketu, a odlikuje ga i veoma dobar šut sa poludistance što je atipično za igrače slične konstitucije. O njegovoj mekanoj ruci najbolje svedoči podatak da je u Superligi Srbije šutirao slobodna bacanja fantastičnih 85 odsto (50/56).

Boban Marjanović je sa Žalgirisom osvojio litvansko nacionalno prvenstvo i kup, kao i Baltičku ligu. Nastupao je i za srpsku reprezentaciju, u čijim mlađim kategorijama je bio osvajač svetskog (U19) i evropskog (U20) zlata. Dres seniorskog nacionalnog tima nosio je na Evropskom prvenstvu 2011.

Marjanović je treće pojačanje crveno-belih nakon krilnog igrača Blejka Šilba i beka Jake Blažiča. Zvezda će u narednoj sezoni nakon 13 godina pauze igrati u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve