Nova vest
Košarka

Utorak, 02.07.2013.

13:50

O'Nilova besplatna bolnica za decu

Legendarni američki košarkaš Šekil O'Nil otkrio je da planira da otvori bolnicu u kojoj će deca moći besplatno da se leče.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

"Nije trebalo da otkrivam, ali želim da otvorim bolnicu za decu. Razgovarao sam sa predstavnicima vlasti i nadam se da će ideja zaživeti. Moja vizija je da deca, čiji roditelji nemaju novca, mogu da dođu na jedno mesto gde će imati potpuno besplatno lečenje", rekao je O'Nil prilikom prijema u sportsku Kuću slavnih u Luzijani.

Bolnica će biti smeštena u Baton Ružu, glavnom gradu američke savezne države Luzijana, gde je O'Nil studirao na Univerzitetu LSU.

O'Nil je tokom karijere duge 19 godine osvojio četiri šampionska prstena, a pored Lejkersa nosio je dres Orlanda, Majamija, Finiksa, Klivlenda i Bostona.

On je 15 puta učestvovao na Ol Star meču, tri puta je bio MVP finala, jednom najkorisniji igrač sezone, osam puta je svrstavan u najbolji tim lige, a dvaput je bio i najbolji strelac lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve