Nova vest
Košarka

Sreda, 19.06.2013.

18:14

EP: Pobeda Srbije nad Belorusijom

Srpske košarkašice započele su drugu fazu Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom, pošto su slavile protiv Belorusije sa 54:48.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranicama Marine Maljković je to tek druga pobeda na šampionatu, ali su do nje došle protiv prvoplasirane ekipe iz grupe sa kojom su se ukrstile posle prve faze takmičenja.

Najbolje u našem timu bile su sestre Dabović sa po 13 poena, Ana je imala i šest skokova i pet asistencija, a Milica četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Tamara Radočaj dodala je 11 poena.

Kod Belorusije, jedino je dvocifren učinak imala Veramejenka sa 12 poena, ali je zapaženu partiju pružila i Leučanka sa osam poena i neverovatnih 16 skokova.

Izabranice Marine Maljković su protiv Belorusije verovatno odigrale svoj najbolji meč na Evropskom šampionatu. Tokom većeg dela meča su konstrolisale rezultat, a odlučile su odlične prva i treća četvrtina. Iako su Beloruskinje pokušale da se vrate pri kraju susreta, predvođene sestrama Dabović, naše košarkašice su uspele da dođu do vrednog trijumfa koji ih ostavlja u igri za plasman u četvrtfinale Šampionata ’Starog kontinenta’.

U drugom kolu druge faze, srpske košarkašice u petak od 14 časova igraju sa Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve