Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.06.2013.

19:39

Jaka Blažič definitivno Zvezdin!

Kao što je B92 najavio, dosadašnji košarkaš Olimpije Jaka Blažič potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U ugovoru Blažiča stoji opcija o produženju saradnje na još jednu sezonu.

Talentovani slovenački bek je tako postao prvo pojačanje ekipe Dejana Radonjića pred sezonu u kojoj će crveno-beli igrati posle 13 godina u Evroligi.

23-godišnji Blažič je do sada igrao za Olimpiju, čije boje je branio od 2011. godine, kada je u Ljubljanu stigao iz Slovana. Karijeru je počeo u Triglavu iz Kranja, pošto je rodom iz Jesenica.

Slovenački košarkaš je visok 196 centimetara i može da igra na poziciji beka, ali bi mogao u nekoj postavci da bude i krilo.

Prošle sezone u ABA ligi, Blažič je beležio prosečno 13,7 poena po meču, uz 1,8 skok i 0,9 asistencije. Sa ljubljanskom Olimpijom osvojio je dva nacionalna Kupa (2012. i 2013. godine).

Blažič je bio u pregovorima sa još dva evroligaška kluba, ali se odlučio za crveno-bele. On u četvrtak putuje u Milvoki gde će učestvovati na trening kampu Baksa.

Iz KK Crvena zvezda demantovali su informaciju koju su pojedini mediji objavili da je za Blažiča plaćeno obeštećenje od 150.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve