Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

01:13

Čović: DV iza pokušaja mog hapšenja

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da u srpskoj košarci neće biti mira dok se Dušku Vujoševiću dozvoljava da radi šta hoće.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Košarkaši Partizana u sredu uveče su osvojili 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije i to pošto su sa 3-1 u seriji pobedili Zvezdu. Konferencije za medije posle četvrtog susreta finala, koji su ’crno-beli’ dobili sa 68:52, obeležio je nastavak verbalnog rata između dvojice čelnika ’večitih’, koji je sada već poprimio neslućene razmere.

Čović je na početku svog obraćanja medijima rekao da čestita titulu Partizanu, ali da je zadovoljan sezonom koju su imali ’crveno-beli’.

Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli, mada mislim da je Zvezda jako puno toga uradila ove godine što je bitno za srpsku košarku. Pre dve godine klub praktično nije ni postojao, organizovane grupe umalo su ga uništile, a slična situacija je i sa fudbalskim klubom. Iskreno govoreći, zadovoljan sam sezonom. Imali smo cilj da osvojimo sve trofeje, uzeli smo jedan, ali smo došli do krunskog cilja, a to je plasman u Evroligu. Veliki posao počinjemo već u četvrtak, kako bismo se spremili za narednu sezonu. Potrebno je napraviti analizu”, naglasio je Čović.

Čović se potom osvrnuo na izjave trenera Partizana, koji se samo pola sata ranije našao pred novinarima, i tada za predsednika Zvezde rekao da je najgori čovek kojeg je u životu upoznao.

Što se tiče pritiska koji smo trpeli od Vujoševića, to je njegov način njegovog funkcionisanja. U košarci neće biti mira, ukoliko mu se dopusti da radi šta hoće. Pad srpske košarke je počeo 2003. godine, a svi znamo ko je tada bio selektor. Nadam se da će se naći snage da se zaustavi takav trend”, rekao je Čović, “Što se tiče Vujoševićevih optužbi, to će biti samo dopune u krivičnoj prijavi. Verujem da je i on stajao u pripremi za moje hapšenje pred početak sezone. On se predstavlja kao Partizanova grupacija, ali nije moje da vodim Partizanovu politiku. Kakav je skol ljudi koji bi spalili Crvenu zvezdu na lomači. Naša razmišljanja su da napredak srpskog sporta zavisi koliko su uravnoteženi Partizan i Crvena zvezda. Mi se nismo bavili Partizanom ove godine, a to ne znači da se nećemo baviti. Nećemo im prećutati neke komentare. Partizan se očigledno ne zove Partizan, nego Dule Vujošević”.

Po ko zna koji put ove sezone, prvi čovek ‘crveno-belih’ se osvrnuo na finansijsko stanje kluba.

Zvezda nije krila svoje finansisko stanjo. Nije ih krila ove godine, I daćemo preske budžeta na kraju sezone. Priča se da je Zvezda dobila mnogo više od države, ali to se lako proveri. Mi Partizanove podatke nismo videli. Taj lobi i dalje radi”, naglasio je Čović.

Vujošević je posebno ‘prozvao’ Čovića zbog svega što je radio, na šta je predsednik Zvezde odgovorio:

Nijednog koji sam radio se ne stidim. I spreman sam na svaku vrstu provera. Hoću da kažem da se radi o ljudima koji imaju određene probleme sami sa sobom. I da su spremni da zarad nekih rezultata idu i preko mrtvih. To nije zdravo i opasno po društvo i sport”.

Što se tiče Kosova, ja sam funkciju dolaskom Koštunice na vlast izgubio. Bio sam dovoljno oprezan da odmah vidim sa kim sam radio. Lako ćemo tu utvrditi činjenice. Sve moje fnkcije su prenete na resorno ministarstvo. Zvanično sam 2005. završio sa tom funkciom. U međuvremenu poslovi su vođeni od strane ministarstva”.

Vujošević misli da tom pričom ponovo rsaturi Zvezdu kao što je to ranije rađeno. Poslovica kaže da pametan treba da se skloni kada naiđe budala. To je pogrešna koncepcija, ne treba pametni da se sklanjaju da bi budale vladale. Sve se svelo na tračeve i na ponašanje jednog čoveka. Krivična prijava će već u četvrtak biti popunjena”.

Zvezda će u narednim nedeljama izaći sa tačnim brojakama budžeta. Lako ćemo utvrditi šta je dobila Zvezda, a šta Partizan. Njihov odgovor je uvek šta mi njima polažemo račune. Oni nama ne polažu račune, već građanima Srbije. Oni nisu platili 150. 000 dinara poreza”.

FMP-ovo poslovanje je lako proverljivo. Ne postoji firma koja nema problema sa likvidnošću. Pa sama država ima problema sa tim. Da nas politički nisu kinjili sada bi smo imali drugačiju sliku. FMP nije gubitaš. Mi nismo koristili kredite Agrobanke da bi se privatizovao FMP, kao što neki tvrde. Jedva čekam da se otvore javne polemike o tome i o ubistvu Đinđića. Nisam ja džabe prozivao Tadića, Đurića. Nemam ja nikakav problem sa zatvorom. To bude pa prođe. Moj najveći greh te večeri kada je ubijen premijer Đinđić je što sam pitao odakle im neke slike. Moj drugi greh je što nisam dozvolio da se u Sablji divlja, kako bi se uhapsili politički eistomišljenici. Moj treći greh je što nisam dozvolio vatreni okršaj između stranaka”.

Čović je istakao da ne vidi otkud tolika mržnja poslednjih godina i da vređanje njegove porodice, posebno supruge, traje već godinama.

Ne bih karakterisao Duleta Vujoševića kakav je on čovek. Ne bih da ga poredim sa čovekom. On ima pravo na svoje mišljenje i to nije problem. Mi u Zvezdi ćemo raditi normalno svoj posao. Na putu smo da napravimo stabilan evropski klub. Zvezdi sada treba profil evroligaške ekipe, napravićemo analizu i potom videti ko od igrača ostaje, a ko odlazi. Naravno, potrebna su i pojačanja, ali to zavisi od budžeta”, naglasio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve