Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.05.2013.

18:29

Meloun se vratio u Jutu

Karl Meloun vraća se u ekipu Jute Džez, ovoga puta kao trener centara.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Čelnici kluba nisu u zadovoljni sezonom, jer tim iz Solt Lejk Sitija nije uspeo da se plasira u plej-of ove godine.

To, kao i činjenica da tim možda napušta prvi centar Al Džeferson koji postaje slobodan agent, naterali su rukovodioce ’Džezera’ da razmišljaju o potezima koji će unaprediti ekipu. Stoga će Meloun i raditi povremeno sa ostalim ’peticama’ Derikom Fejvorsom i Enesom Kanterom.

Potez uprave tako vraća jednu od najvećih legendi NBA lige u staru ekipu, a želja je da se napravi tim upravo oko Fejvorsa i Kantera, kao i Hejvorda, a Meloun deluje kao najbolja opcija za postizanje tog cilja.

"Ukoliko neko traži od meneda dođem i pokrenem talas magičnim štapićem, to se neće desiti. Ovi momci će biti dobri onoliko koliko oni to žele da budu. Sve je na njima, imaju ogroman potencijal, to nije sporno", smatra Karl Meloun.

’Poštar’ je već počeo da radi sa Fejvorsom, dok će se Kanter pridružiti za oko mesec dana pošto se oporavi od operacije ramena.

"Učiću ih da igraju baš onako kao što sam igrao i sam. Pokušaću da im prenesem sve što sam naučio o košarci. Ipak, ja sam tu samo za rad iza kulisa. Neću sedeti na klupi. Neću voditi timske sastanke. Za sada smo krenuli sitnim koracima", naglasio je Meloun.

Derik Fejvors je u protekloj sezoni beležio prosečno devet poena i sedam skokova, dok je Enes Kanter imao sedam koševa i po četiri uhvaćene lopte, obojica su 21-godišnjaci i obojica su bili treći pikovi na draftu, Amerikanac 2010, a Turčin 2011. godine.

Sa druge strane, Meloun je drugi strelac u istoriji lige sa 36.928 poena, 25 po utakmici, dva puta je bio najkorisniji igrač lige, 14 puta 'Ol-star', a sa saigračem iz najboljih dana franšize Džonom Stoktonom uvršten je i u 'Kuću slavnih' 2010. godine.

Sa reprezentacijom SAD je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama 1992. u Barseloni i 1996. u Atlanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve