Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.05.2013.

15:21

"Teo hoće da igra i na jednoj nozi"

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da je razgovarao sa Milošem Teodosićem i da je plejmejker CSKA izrazio želju da, uprkos povredi, igra za državni tim.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"U žiži interesovanja je Teodosić. Razgovarao je sa čelnim ljudima KSS i izrazio spremnost da i na jednoj nozi igra za državni tim, što, moram da priznam, predstavlja pravi pristup.Videćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti na EP."

"Neke igrače očekuje operacija, ali ovoga puta nećemo imati momke koji ne shvataju da je igranje za Srbiju čin patriotizma", kazao je Đilas na sednici skupštine KSS u Beogradu.

Selektor nacionalnog tima Srbije Dušan Ivković istakao je da je najvažnije da kod Teodosića postoji ogromna želja da obuče dres sa državnim grbom.

"Postoje volja i želja Teodosića da igra, a to je uslov da se brže oporavi od povrede. Želim mu da se u što skorije vreme oporavi, ali to je više pitanje za doktora", naveo je Ivković.

On je kazao da će sledeće nedelje saopštiti spisak kandidata za EP u Sloveniji kako bi imao više vremena za naknadne izmene.

Srpski plejmejker povredio je list prošlog vikenda na utakmici protiv Himkija. Srećom, Teodosić neće morati da ide na operaciju, ali mu predstoji duže mirovanje.

On je ove sezone prosečno beležio 10,2 poena uz 3,9 asistencija u regionalnoj VTB ligi, dok je u Evroligi imao 12,7 poena uz 4,9 asistencija i 2,8 skokova.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve