EL: Beograd domaćin fajnal-fora?

Beograd je jedan od mogućih domaćina fajnal-fora Evrolige sledeće sezone, a kao konkurenti spominju se Sankt Peterburg i Kaunas.

Izvor: B92, rsport.ru Evropa
Podeli

London je trebalo da bude domaćin i sledećeg završnog fajnal-fora, ali ove sezone pokazalo se da u Engleskoj jednostavno nema interesovanja za košarku, pa je poseta bila zaprepašćujuće mala.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu u razgovoru sa novinarima rekao je da bi alternative prestonici Engleske mogli da budu Beograd i Kaunas.

O organizaciji fajnal-fora sa Bertomeuom je razgovarao i predsednik CSKA Andrej Vatutin.

“Po informacijama koje imam, fajnal-for sledeće godine sigurno neće biti u Londonu. Kako će Evroliga to rešiti, još ne znam. Po mom mišljenju, koje sam i saopštio Đordiju, rešenje bi mogao da bude Sankt Peterburg. Ima odličnu dvoranu u kojoj se održavalo SP u hokeju, a to je i lep grad. Druga dobra varijanta bio bi Beograd, Arena prima 23 hiljade ljudi. Mislim da bi, nezavisno od toga ko se plasira, tribine u Beogradu bile pune”, kaže Vatutin.

Godine 2005. na Evropskom prvenstvu Beogradska arena bila je puna na svakom meču, iako je Srbija ispala još u grupnoj fazi u Novom Sadu.