Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.05.2013.

13:05

Novica 37p, Vizura prati Partizan

Košarkaši Mega Vizure savladali su Radnički 87:85, u dramatičnom finišu, i zakomplikovali Kragujevčanima borbu za plasman u plej-of.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Dominirao je Novica Veličković sa 37 poena (7/9 dva, 4/7 tri) i 8 skokova, za rekord sezone od 43 indeksna poena, te osmu pobedu Vizure i nastavak trke sa Partizanom za prvo mesto.

Vizura je imala 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, Radnički je nošen Stefanom Sinovecom (27p, 7sk) stigao do pola koša zaostatka u finišu, ali su domaćini bili sigurni sa penala i srušili rivala.

Radnički je ostao na petom mestu sa po pet pobeda i poraza, trijumfom manje od Vojvodine koja drži mesto koje vodi u plej-of Superlige. U narednom kolu Vizura dočekuje Metalac, dok Radnički igra sa Crvenom zvezdom u Kragujevcu.

Pored Veličkovića, dvocifren učinak u timu sjajnog mladog trenera Dejana Milojevića imali su još Vasilije Micič i Boban Marjanović sa po 11 poena, a mladi plej je imao 8 asistencija i 5 skokova, a centar Vizure 8 uhvaćnih lopti.

Sinoveca su pratili Teriko Vajt sa 19 poena (1/6 tri) i 6 skokova, 17 je ubacio Miloš Borisov, dok je 13 dodao Uroš Nikoliš uz takođe 6 uhvaćenih lopti.

Prvih šest minuta meča bilo je izjednačeno, Radnički je imao koš prednosti, ali Veličković trojkom odvodi Vizuru na 18:14, a Dangubić sa dva koša do maksimalnih 22:15 nakon prvog perioda.

Veličković nastavlja da briljira u drugom peridu, sa osam poena odvodi Vizuru na 13 poena prednosti (32:19), posle 15 minuta igre. Iako je u finišu poluvremena Veličković više odmarao nego što je igrao, Vizura je održavala dvocifrenu prednost, da bi u samom finišu perioda Veličković novim poenima odveo domaćina na velikih 40:23.

Kraj poluvremena ipak pripada Kragujevčanima koji poenima Sinoveca (trojka i slobodna bacanja) smanjuju zaostak na 12 poena. Vizura ostaje bez poena iz igre u poslednja tri minuta, te se Radnički potpuno vraća u meč i smanjuje deficit na samo osam poena, a seriju Kragujevčana prekida Veličković sa penala.

Na kraju, Vizura odlazi na poluvreme sa 42:34. Istakao se Veličković koji je do 17. minuta bio bez promašaja, a prvi deo meča završio je sa 23 poena (5/6 dva, 2/4 tri) i 4 skoka.

Treći period obeležila je igra 'koš za koš', Marjanović i Krstić su nosili domaćina, Sinovec i Borisov Radnički, koji je u 22. minutu ostao bez Stefana Birčevića koji je iskrenuo zglob. Polovinom četvrtine gosti vežu pet poena i smanuju zaostatak na samo koš razlike. Međutim, u pravo vreme budi se Veličković i novom trojkom održava Vizuru u plusu.

Ipak, Borisov i Vajt nastavljaju svoju seriju i ponovo vraćaju Radnički na samo dva poena zaostatka, ali Avramović i ponovo Veličković održavaju prednost, koju Novica novim košem uz dodatno slobodno bacanje povićeva na +8 (63:55). U efikasnij završnici perioda Nikolić i Sinovec održavaju Radnički u igri, ali Micić sa penala, te Luka Drča novom trojkom za domaćina drže Vizuru na odstojanju uoči poslednjeg perioda (66:60).

Vizura je čuvala +5 do samog finiša, ali onda Borisov krade loptu i Vajt pogađa trojku, koja je iznervirala Dejana Milojevića koji dobija tehničku grešku, pa Ćapin sa dva penala donosi izjednačenje 74:74.

Pri vođstvu Vizure 75:74 Radnički je imao napad za vođstvo, Sinovec je bio neprecizan, a na drugoj strani veoma važnu trojku pogodio je Micić. U poslednja dva minuta Mega je ušla sa prednošu, a posle pogotka uz faula Marjanovića povela je 83:77, pa je trener Nikolić zatražio tajm aut.

Na 50 sekundi do kraja Veličković je napravio nesportsku ličnu, Vajt je pogodio oba penala, ali je Ćapin promašio i propustio šansu da Radnički ponovo vrati u meč.

Drča sa penala na izgled rešava meč, ali Borisov i Sinovec po gađaju po trojku, ali ova druga stiže 0.2 sekunde pre kraja, pa Vizura penalima Micića potvrđuje pobedu 87:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve