Nova vest
Košarka

Petak, 10.05.2013.

21:03

Real drugi finalista Evrolige

Košarkaši Real Madrida drugi su finalisti Evrolige, jer su u polufinalu Fajnal-fora u Londonu pobedili Barselonu sa 74:67.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U prvom polufinalu branilac trofeja, Olimpijakos, je u reprizi prošlogodišnjeg finala savladao favorizovani moskovski CSKA sa 69:52.

U uzbudljivom i dinamičnom meču u O2 areni ekipe su se smenjivale u vođstvu, do pobede je mogla i Barselona, ali su Madriđani bili smireniji u finišu i uspeli da stignu do finala.

Real je predvodio sjajni veteran Felipe Rejes sa 17 poena i 5 skokova, 13 poena dodao je Serhio Ljulj uz nekoliko važnih trojki, dok je 12 poena i 9 asistencija imao Serhio Rodriges.

Barselona je imala samo dva raspoložena igrača, Marselinjo Uertas je postigao 19 poena uz 6 skokova, dok je Ante Tomić dominirao u reketu sa 18 poena i 12 skokova. Huan Karlos Navaro je postigao tek 9 poena.

Finale između Reala i Olimpijakosa (pobedio CSKA 69:52) se igra u nedelju u 21 čas, dok je meč za treće mesto na programu od 18 sati.

Tok meča:

Početak meča doneo je promašaje na obe strane, pa su jedini poeni u prva tri minuta postignuti su iz slobodnih bacanja. Tomić je četiri puta bio precizan za vođstvo Barselone.

Sa druge strane Mirotić postiže prve poene za svoj tim. Pre odlaska na prvi tajm-aut Navaro i Uertas pogađali su za Barselonu, a Mirotić i Suares držali su priključak Madriđana (11:6).

Katalonci su imali sedam poena prednosti u finišu prve četvrtine, Real je teško pogađao iz igre, ali protivnik to nije iskoristio da se rezultatski ‘odlepi’. Prvi period igre završen je rezultatom 18:11.

Ljuj je postigao tri trojke za svoj tim na početku druge četvrtine, pa je Real prišao na poen zaostatka. Rejes je imao priliku da donese prvo vođstvo madridskoj ekipi na meču, ali je promašio otvoren šut.

Ljulj je promašio šut za tri poena, Rejes je uhvatio i dodao Rodrigesu, koji je bio precizan sa linije 6.75 za prvo vođstvo Reala. Međutim to je trajalo samo nekoliko sekundi, jer je na drugoj strani Tomić bio precizan i postao prvi dvocifren igrač na terenu (29:27).

Real je ubrzo nakon toga prvi put imao četiri poena prednosti (33:29), pa je trener Barselone morao da zatraži ’tajm-aut’. Ali to nje bilo dovoljno da se zaustavi Serhio Ljulj koji postiže svoj 11 poen (37:31).

Rejes uz faul povećava razliku, ali nije pogodio dodatno slobodno bacanje, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom 39:33 za Real.

Uzbudljivo je bilo i na početku treće četvrtine, igralo se brzo na obe strane, to je pogodovalo Barseloni koja stiže na poen zaostatka. Tomić je nastavio sa dobrom igrom, sa druge strane Real nije ispuštao prednost zahvaljujući Begiću i Suaresu (45:44).

Tomić je morao da se odmori, pa je umesto njega na teren ušao povređeni Džavai, koji je za tri minuta na terenu napravio prekršaj i grešku u koracima.

Barselona vodi posle dugo vremena i to zahvaljujući Uertasu koji postiže pet poena. Kraj treće četvrtine - 51:48. U dobrom ritmu Barselona počinje poslednju deonicu.

Uertas je nastavio da puni koš rivala, a zatim Jasekivičijus postiže poene za plus osam svoje ekipe (58:50). Petim poenom Inglsa Katalonci stižu do najveće prednosti 61:52.

Real potom preko Rejesa pravi mini-seriju 5:0 i prekida nalet protivnika. Madriđani ponovo preokreću rezultat dobrom igrom pod košem i poenima sjajnog Felipea Rejesa, 69:63.

U poslednji minut košarkaši Reala su ušali sa četiri poena prednosti. Usledila je penal završnica, Rodriges je postigao jedan od dva poena, a nakon greške Barselone, isti igrač je pogodio nova dva koša za plus sedam deset sekundi pre kraja. Meč je završen rezultatom 73:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve