Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.05.2013.

15:23

Simonović: Moramo da se podignemo

Krilni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da se nada da će trijumf nad Vojvodinom njemu ekipi pomoći da podignu samopouzdanje pred finiš sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Simonović je trojkom pet sekundi pre kraja meča doneo trijumf ’crveno-belima’ nad Vojvodinom u Superligi, uz koje imaju i tri poraza.

"Bila je to jako teška utakmica.Oni su se dobro pripremili, ipak su u pitanju sve dobri igrači, tim koji je odlično vođen, što pokazuje i njihova pobeda nad Radničkim u Kragujevcu".

“Nisu ekipa za potcenjivanje, sigurno će mnoge namučiti, posebno u Novom Sadu. Mi smo mnogo pali u samopouzdanju posle ’fajnal fora’ ABA lige, što se zaista nije očekivalo. I fizički i psihički smo prazni. Nadam se da nam se ovakve igre neće ponavljati, potrebno je dižemo formu i da gradimo igru, pošto plej-of stiže veoma brzo”, dodao je Simonović.

Simonović je istakao da se nada da će ’crveno-belima’ način na koji su došli do pobede nad Vojvodinom pomoći da povrate samopouzdanje koje ih je krasilo do početka Superlige.

"Neosporno je da baš takva utakmica, koja se dobije velikom mukom, prelomi da ekipa izvuče nešto iz toga ili potpuno padne. Nadam se da ćemo se mi konačno dići, da ćemo vratiti igru koja nas je krasila tokom ove sezone. Pokazali smo veliki kvalitet, ako uspemo da se podignemo na taj nivo sigurno je da možemo da odigramo vrhunski i tako bismo imali veliku šansu za dobar rezultat. Trener Dejan Radonjić vrlo dobro zna svoj posao i verujem da on može da nas pripremi za to", naglasio je Simonović.

Naredna utakmica Simonovića i njegove saigrače očekuje već u subotu od 19 časova, kada u „Pioniru“ dočekuju Slobodu. U prvom delu Superlige, Užičani su dosta namučili ’crveno-bele’ u prvom poluvremenu, ali je potom usledilo buđenje i rutinska pobeda Zvezde.

"Sloboda je veoma nezgodna ekipa. Pokazali su to pobedom nad Radničkim trojkom u poslednjoj sekundi na svom terenu. Ipak, na strani igraju potpuno drugačije i verujem da mi imamo odličnu šansu da upišemo novu pobedu",

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve