Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.04.2013.

23:57

Muta nudi ostavku: Ja više nisam tu

Posle novog poraza Radničkog u ASL, trener Kragujevčana Miroslav Nikolić ponudio je ostavku na mesto trenera, istakavši da više nije tu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Radnički je u svom "Jezeru" ubedljivo poražend od Vojvodine 79:64, što je treći uzastopni neuspeg Kragujevčana u Superligi Srbije.

"Ovo je korak unazad zbog čega sam ponudio ostavku. Ako ima neko bolji, neka preuzme Radnički. Kako dalje neka odluči uprava, ja više nisam tu", rekao je Nikolić posle novog razoračanja.

Nikolić je razočaran i ponašanjem navijača, koji su tokom meča sa Vojvodinom vređali igrače Radničkog, pre svih Aleksandra Ćapina.

"Našoj publici sve smeta. Ćapin nas je doveo dovde, briljantnim igrama, i mi moramo da ispoštujemo igrača koji je bio povređen. Ćapin je specifičan igrač, mora da se forsira, a mnogo nam je dao u ovoj sezoni, kada su drugi bili povređeni, poput Markovića. I on ima pravo da odigra slabo, nikako ne zaslužuje uvrede. Ni drugi igrači nisu zaslužili prelaznu ocenu, iako su dobro trenirali i služilo ih je zdravlje", ljut je Nikolić na kragujevačku publiku.

Trener Radničkog kao povod za poraz vidi pad samopouzdanja usled poraza od Mega Vizure.

"Posle poraza od Mega Vizure zapali smo u nesigurnost. Utakmicu nismo izneli psihološki. Na treninzima smo jače radili pripremajući se za Fajnal for. Izgleda da smo došli u kontra-ritam".

Nikolić upozorava da ovaj poraz možda neće biti i poslednje razočaranje.

"Opet smo u fazi razigravanja. Teško je voditi ekipu sa dva nova igrača za domaće prvenstvo, a druga dvojica čekaju Fajnal for. Nikolić je izvanredan igrač, ali nije bio dovoljno sa nama, on i Emening će zameniti mesta u ekipi. Možda i u Užicu izgubimo, sa ovakvog psihologijom na terenu, iako je velika je razlika u kvalitetu igrača. U Superligi su sve ozbiljne ekipe. Igrači moraju da se podignu brzo i bore do kraja".

Ipak, Nikolić je sportski čestitao rivalu na pobedi.

"Vojvodina je zasluženo pobedila, momci su se borili koliko su mogli, a mi smo bili nervozni, nismo igrali pametno u odbrani. Nismo ispoštovali ništa od onoga što smo pripremali analizirajući njihove akcije. Kao da smo opet mislili - "lako ćemo". Početak je bio dobar, ali se Vojvodina vratila u meč sa par trojki. Nezadovoljan sam odbranom, koncentracijom, iako je postojala neka želja da igraju, energije ima, ali kakve su nam glave dobro smo došli dovde", zaključio je Muta Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve