Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.04.2013.

12:59

Rakočević: Sami smo krivi

Kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević rekao je da uzroke poraza od Mega Vizure u petom kolu Superlige Srbije treba tražiti u lošoj prvoj četvrtini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su poraženi u Kruševcu sa 83:76, pošto su slabo počeli meč, imali dosta problema sa zonskom odbranom domaćih, a takođe su bili u deficitu u skoku, što se veoma retko dešavalo ove sezone.

Zahvaljujem se ‘delijama’ i svim navijačima koji su došli da nas bodre. Evidentno je da smo ušli dosta slabo u utakmicu, da smo igrali sporo. Dozvolili smo Mega Vizuri koja ima veoma talentovane igrače da se razigraju i naprave osetnu prednost. To im je omogućilo i da dođu do dodatnog samopouzdanja, a onda je bilo znatno teže igrati. Za nas je bila kobna prva četvrtina. U drugom poluvremenu smo uspeli da povežemo redove, ali nismo imali snage za potpun preokret iako smo stigli njihovo vođstvo. Mislim da smo sami krivi za poraz. Sada moramo da se skupimo, jer nam predstoji mnogo važan period, da pažljivo analiziramo razloge poraza i izvučemo pouke”, konstatovao je Rakočević.

Treneru Zvezde Vladi Vukoičić poraz je teško pao.

Oni su u Superligu ušli sa ambicijama da probaju da dođu do četvrtog mesta i budu učesnici plej-ofa, odnosno ABA lige naredne sezone. Međutim, kako je Superliga krenula, sa rezultatima koje beleže, oni su u stanju da te ambicije i prevaziđu i možda mogu da očekuju i nešto više”, istakao je Vukoičić, “Prvu četvrtinu smo odigrali jako loše u napadu, ne mislim samo u procentu i selekciji šuta već i u napadačkom rasporedu i strpljenju. Teško smo pronalazili put do koša, a kada smo to uspevali to nije bio plod timske igre, već individualnih akcija. Kada ekipa igra zonsku odbranu kao što je to činila Mega Vizura, onda mora da postoji dobar protok lopti. Mega je tom zonskom odbranom dobro kontrolisala i skok i po pravilu taj dobar defanzivni skok je pretvaran u kontranapade i lagane poene”.

I Vukoičić smatra da je prva četvrtina u velikoj meri odredila dalji tok utakmice.

Iako su igrači Mega Vizure imali tremu, posle dobre prve četvrtine dodatno im je skočilo samopuzdanje, imali su dosta raspoloženih igrača. To su iskoristili i svoju prednost uvećali u drugoj deonici. Mi smo u drugom poluvremenu bili znatno razigraniji, razlika od 18 poena i nije toliko velika, ali je problem što smo u odnosu na Megu imali samo dvojicu raspoloženih igrača. U takvom odnosu snaga teško je bilo stići njihovo vođstvo. Imali smo priliku u par navrata da napravimo preokret, ali je falilo još raspoloženih igrača u napadu”, zaključio je Vukoičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve