Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.03.2013.

09:21

„Samo rezultati vode u Evroligu“

Prvi čovek ABA lige Radovan Lorbek pojasnio je da će Igokea i Budućnost, ukoliko izbore plasman u Evroligu, moći da igraju mečeve u svojim dvoranama.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nijedna od te dve ekipe ne ispunjava zahteve za dobijanje B licence elitnog takmičenja, pošto nema dvoranu od bar 5.000 mesta.

„Dobio sam potvrdu od Igokee da žele da igraju Evroligu, bilo da domaćini budu u Laktašima ili na nekom drugom terenu“, istakao je Lorbek.

Prema Lorbekovim tvrdnjama, jedini uslov za to da Igokea bude domaćin u Laktašima je da kapacitet dvorane bude proširen na 5.000 mesta. Ipak, prvi čovek regionalne lige nije prokomentarisao činjenicu da najbliži aerodrom, onaj u Banja Luci, nema redovne međunarodne letove, pošto se sa njega leti samo do i od Ciriha.

Lorbek je, međutim, istakao da upravo zbog udaljenosti najbližeg aerodroma, Radnički, ukoliko bude izborio mesto u Evroligi, sigurno neće moći da igra u Kragujevcu.

Do kraja ABA lige su ostala još dva kola, a Igokea je vodeća sa pobedom više, ali i utakmicom više od Crvene zvezde. Iza slede Partizan, Budućnost i Radnički, a u najboljoj situaciji za plasman na ’fajnal for’ od te tri ekipe su ’crno-beli’ zbog međusobnog skora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve