Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.03.2013.

11:52

Vukoičić: Nemamo pravo na kiks

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 20.30 gostuju Širokom u okviru 24. kola regionalne ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ su još u subotu uveče doputovali u Hercegovinu kako bi se maksimalno spremili za izuzetno važan meč.

Izabranici Vlade Vukoičića će u dvorani „Pecara“ u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva biti jači za Majkla Skota koji se oporavio od povrede leđa i zauzeće svoje mesto u timu.

Još tri utakmice su ostale do kraja, važnost svakog meča je sve veća. Pravo na eventualne kikseve više niko nema, sa tim saznanjem i mi i Široki ulazimo u ovu utakmicu. Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na ’fajnal foru’, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Cilj i ambicija kluba je da se u svakoj utakmici ide na pobedu, tako da razlike neće biti ni u ovom meču. S druge strane, Široki ima jako tešku poziciju u borbi za opstanak. Ovo je sigurno jedna od poslednjih, ako ne i poslednja šansa da izbegnu poslednje mesto koje svi znamo šta znači za sledeću sezonu“, rekao je Vukoičić.

Vukoičić je istakao da će navijači sigurno u ponedeljak biti jedan od aduta domaćeg tima.

Ono što je za pretpostaviti je da će dvorana biti popunjena do poslednjeg mesta, i s obzirom da sam imao priliku da prisustvujem takvim utakmicama Širokog, mogu da kažem da njihovi navijači znaju da naprave vruću atmosferu što će nama naravno dodatno otežati posao“, naglasio je Vukoičić.

Vukoičić je i detaljno analazirao igru Zvezdinog narednog protivnika.

U odnosu na prvi deo ABA lige gde je mnogo toga zavislio od Darka Planinića, u drugom delu sezone dovođenjem nekih novih igrača promenio se i koncept igre. U napadu ekipa više ne zavisi od jednog pojedinca, već se iz kolektivne igre traži najraspoloženiji igrač i zato ne može da se kaže od koga preti najveća opasnost“, istakao je Vukoičić, „Što se tiče odbrane, s obzirom da je ekipa sastavljena od mladih i atletski dobro predisponiranih igrača oni to dobro koriste za odbranbene varijante agresivne igre po celom terenu, udvajanja, preuzimanja, kombinovanih odbrana, i slično. Međutim i pored svega toga, s obzirom da smo mi rešili kadrovske porbleme, da su se igrači vratili u pun trenažni prosces i da smo imali celu sedmicu za rad i pripremu, verujemo da će to biti dovoljno da dođemo do pobede“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve