Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2013.

22:55

Čović: Pomirenje, ako imamo s kim

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže za B92 da bi bio spreman da zakopa ratne sekire sa Duškom Vujoševićem, pod uslovom da akciju pokrene KSS.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sve ovo što se dogodilo u Kragujevcu bio je pripremljeni performans Vujoševića i njegovog dramaturga. I pored toga, spremni smo da pričamo, ali neka to bude inicijativa Saveza, oni imaju razlog za takvu priču. Zvezda nikada nije bila problem, niti će biti. Jedino izgleda da je problem to što želimo da budemo prvi“, izjavio je Čović za B92.

"Nakon lavine napada i bljuvotina pred početak sezone, kada se obratio predsednik KSS Dragan Đilas i zatražio da prekinemo s tim, ja sam predsedniku poslao jasno pismo sa predlogom kako da prevaziđemo situaciju. Nama u Zvezdi nikada nije bilo sporno da dijalogom rešimo probleme, ali ne možemo da pričamo sami sa sobom, ako sa druge strane imate nekoga ko želi da se bavi mračnim podmetačinama i nameštaljkama“, dodao je Čović.

"Dule, gde su slike?"

Predsednik Zvezde reagovao je i na izjavu Duška Vujoševića posle finala Kupa, u kojoj se Čović spominje u kontekstu afere oko Agrobanke i oko novca za pomoć Srbima na Kosovu.



"Reč je o nastavku prljave igre. Očigledno su u ovoj temi jedini moralni Duško Vujošević i Partizan, svima ostalima je zabranjeno i da pomisle da mogu da osvoje prvo mesto. Što se tiče priče oko Agrobanke, pomešao me je sa jednim njihovim visokim funcionerom. A po pitanju Kosova, takođe me je pomešao sa njihovim bivšim funkcionerom i članom upravnog odbora. Znam ja sve te nameštaljke, koje su pakovane sa određenim uticajnim političarima kako bi se i na taj način zaustavila Zvezda, pa i po cenu da me neko otera u zatvor“.

Čović je potom uzvratio optužbama na račun trenera ’crno-belih’.

"Međutim, ako je reč o procesuiranju, onda moram da kažem da Vujoševića verovatno treba procesuirati i ispitati o sledećoj temi – gde je slika Denijelsa ’Morski pejzaž’. Kao dodatak, treba proveriti i gde je slika ’Na krivoj dasci klizači’ Hijeronimusa Boša. Čini mi se da se evropska policija za umetnička dela raspitivala za te slike, pa nije loše da se to objasni. Ovim prekidam bilo kakvu polemiku – mi smo završili epizodu, čekaju nas važne utakmice, Ulm i sve što sledi“, zaključio je Čović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve