Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2013.

14:03

Kragujevac žali zbog incidenata

Grad Kragujevac izrazio je žaljenje zbog incidenata i nemilih scena na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća i prekida meča između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U saopštenju Informativne službe grada navodi se da je Kragujevac kao partner Košarkaškog saveza Srbije svestan odgovornosti organizacije sportskog događaja i da je učinjeno sve da turnir protekne u najboljem redu.

Istovremeno upućujemo izvinjenje istinskim ljubiteljima sporta što su zbog orkestriranih navijača od strane klubova doprineli svojim neprimerenim i nedoličnim ponašanjem da naruše renome turnira“, navodi se u saopštenju.

Finale Kupa prekinuto je u nedelju u Kragujevcu zbog incidenata na tribinama i parketu. Posle serije incidenata predsednik KSS Dragan Đilas razgovarao je s čelnicima oba kluba, sudijama i delegatom, a onda je meč prekinut.

Do prekida je došlo u 26. minutu pri rezultatu 43:43, a oko 50 minuta posle toga odlučeno je da se nastavi, ali su se prilikom zagrevanja desili novi incidenti. Posle svega toga, rukovodstvo KSS je odlučilo da prekine meč, koji će se nastaviti u ponedeljak u „Jezeru“ od 19 časova, bez prisustva publike.

Očekujemo od nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mere kako bi vinovnici bili adekvatno kažnjeni, jer bi u suprotnom bio narušen ugled Kragujevca kao tradicionalno gostoljubivog grada i grada sporta“, zaključuje se u saopštenju Grada Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve