Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2013.

13:04

KK Partizan: Igra se nastavlja

Nakon KK Crvena zvezda, saopštenjem povodom incidenata na finalu Kupa Radivoja Koraća oglasio se i KK Partizan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" demantuju navode kragujevačke policije i Zvezde da su navijači Partizan odgovorni za incidente.

Partizan je istakao da je odgovornost organizatora i policije očigledna, osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanje, ali konstatuje da se nažalost "igra nastavlja".

Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti:

"Košarkaški klub Partizan mt:s ima samo jednu reč za sva nemila dešavanja na finalnoj utakmici "Kupa Radivoja Koraća" - ŽALOSNO.

U ovoj zemlji uz sve pokušaje da se neke stvari u društvu postave na pravo mesto, dešava nam se ovo što nam dešava. Događaj u hali "Jezero" je događaj protiv sporta i svega što hoćemo da budemo.

Postavlja se pitanje: Ko ima koristi od prekida?

Demonstracija sile traje već mesecima, a mi očigledno treba da prihvatimo da u Srbiji postoji gazda i da se konačno tome povinujemo.

Da li je moguće da u ovoj zemlji intriga, manipulacija i laž tako lako prolaze, plasiranje neistina i poluistina podjednako?

Navijači Partizana mt:s nisu izazvali prekid utakmice, a postavlja se i pitanje kako je navijač Crvene zvezde dospeo na tribinu gde su smešteni navijači kluba iz Humske. Odgovornost organizatora i policije je očigledna.

Ukoliko je organizator savesno obavio posao i između ostalog snimao utakmicu, lako je utvrditi istinu.

Uvereni smo da će se kragujevačka policija, na čelu sa svojim načelnikom Ivanom Đorovićem (čovekom koji je u navijačkim obeležjima Crvene zvezde rešavao jedan od prethodnih incidenata na utakmici tog kluba u Kragujevcu), potruditi da se svetu kaže istina.

Oštro osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja i konstatujemo da u ovakvoj situaciji ne možemo da znamo ni šta će se dalje dešavati, ni na večerašnjoj utakmici, kao i u nastavku takmičenja.

Nažalost, imamo utisak da se igra nastavlja... "

Finalni meč Kupa Radivoja Koraća prekinut je u nedelju pri rezultatu 43:43 i biće nastavljen u ponedeljak od 19 časova, bez prisustva publike.

Policijska uprava Kragujevca saopštila je da su nerede na finalu Kupa Radivoja Koraća započeli navijači Partizana.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Dejan Tomašević rekao je da je odluka o prekidu doneta zbog bezbednosti igrača, dok je sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao da u Srbiji takvi incidenti nisu ništa novo.

Posetimo, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas će se obratiti medijima u 13 časova u "Kući košarke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve