Đilas: Sukob Čovića i Vujoševića

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao da je sve ono što se desilo na finalu Kupa Radivoja Koraća posledica "jedne priče koja predugo traje".

JTIzvor: B92
Podeli

"Jasno je da postoji sukob između Čovića i Vujoševića i da se on prenosi na tribine," rekao je on.

Đilas je rekao i da je Košarkaškom savezu Srbije potrebna podrška i da je zbog toga posle finala zvao i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Moramo da vidimo šta može KSS da se zaustavi ogroman stepen agresije u košarci. Problem sa huliganima dugo traje i nije povezan samo sa fudbalom, već prelazi i na košarku. Mislim da bi zakonska regulativa morala da se menja i da je prisustvo policije neophodno od starta, a ne kada se to desi. Sve ovo je posledica priče koja predugo traje“, istakao je Đilas.

Đilas je istakao da je sve krenulo od čelnika dva kluba i njihovim verbalnim obračunom.

Sezona je počela teškim rečima između Zvezde i Partizana, apelovao sam da se stane sa tim jer to povećava mržnju među navijačima. Jasno je da postoji sukob između Čovića i Vujoševića i da se on prenosi na tribine. Sa tim mora da se prekine. Atmosfera je što se tiče Kupa Radivoja Koraća bila od starta naelektrisana zbog stavova Radničkog o broju stranaca“, istakao je Đilas.

Prvi čovek vladajućeg tela srpske košarke istakao je da će finale biti nastavljeno zato što igrači nisu zaslužili da utakmica bude završena incidentom.

Ponašanje igrača na maksimalnom nivou. Razmišljao sam da ne bude nastavka i pobednika, ali momci to nisu zaslužili. Dodatni incidenti primorali su nas da u razgovaramo sa predstavnicima klubova i da prekinemo meč“, naglasio je Đilas, „Kada sam doneo tu odluku, vodio sam se motivom da ti momci na parketu moraju da imaju normalne karijere. Bilo je mnogo uvreda članova porodice sa tribina, tražio sam od sudija da meč bude prekinut ako se to nastavi. Postoji granica koja je postavljena u Nišu pre godinu dana, kada sam rekao da će meč biti prekinut ako se vređanje porodice desi“.

"Zvao sam i Vučića"

"Da li je bilo političke pozadine? Želim da verujem da nije. Ovaj problem traje jako dugo i potrebno je mnogo vremena da se reši. I Englezi su imali problem sa huliganima, pa sada imaju samo navijače. Rekao sam, neophodna je promena zakonskih regulativa i da se takve grupe izbacuju iz hale, po cenu da se igra pred praznim tribinama. Vremenom, oni koji dolaze sa rušilačkim namerama - odustali bi", rekao je Đilas, a potom bio vraćen na početak i pitanje o Dinkiću i Kragujevcu. "Nadam se da nije to pozadina. Sinoć i danas zvao sam Aleksandra Vučića i pričali smo svemu što se dogodilo. Nemam nikakav problema da pozovem svakoga ko može da pomogne da se ova situacija smiri, da na kraju to i uradi. Shvatam šta stoji iza vaših pitanja, ali tim kriterijumom ne postoji grad u Srbiji gde bi bila moguća organizacija utakmice. Možda samo van granica zemlje..."

Preuzeli smo KSS u velikim dugovima, dugove vratili, energiju Tarlaća, Bodiroge, Tomaševića usmerili na mlađe kategorije. Mnogo je mladih koji imaju sjajnu budućnost, ali sve to postaje besmisleno kada se dese stvari od nedelje“, naglasio je Đilas.

Do incidenata na finalu Kupa u Kragujevcu je došlo kada je navodno navijač Zvezde pokušao da ukrade zastavu Partizana čiji simpatizeri su ga uhvatili, posle čega su ostali navijači ’crveno-belih’ probili kordon. rad u Srbiji gde bi bila moguća organizacija utakmice. Možda samo van granica zemlje..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu