Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.02.2013.

23:53

Tomašević: Igrači su nam najbitniji

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije odlučili su da se meč finala Kupa Radivoja Koraća, prekinutog zbog nereda navijača, nastavi u ponedeljak od 19 časova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Duel Partizana i Zvezde prekinut je u 26. minutu utakmice u Kragujevcu nakon obračuna dve grupe navijača, pri rezultatu 43:43.

Nakon skoro sat vremena pauze, policija je obuzdala huligane i omogućila povratak igrača, ali su čelnici KSS-a, na predlog kapitena Zvezde odlučili da se meč nastavi u ponedeljak. Dejan Tomašević nije siguran da li će se igrati ceo meč.

"Ideja nam je posle prekida bila da probamo da nastavimo utakmicu na svaki način. Kada smo izašli na teren, videli smo da su strasti i dalje visoke na tribinama, da nije bilo dovoljno razuma. Sam pogled na tribine govorio je da je bezbednost igrača ugrožena", rekao je Tomašević novinarima u dvorani "Jezero".

Meč je prekinut u 26. minutu pri nerešenom rezultatu. Tomašević je kazao da se još ne zna u koliko sati će se igrati meč i da li će se održati samo preostalo vreme ili cela utakmica.

"Mislim da se igra cela utakmica, ali da ne prejudiciram, konsultovaćemo pravila. Na žalost, igraće se bez publike", rekao je Tomašević.

On je kazao da je osnovni motiv za prekid bila bezbednost i publike i igrača.

"Niko ne sme da donese odluku koja će ugroziti bezbednost igrača. Oni su nam (KSS-u) najbitniji, a nije bilo bezbedno. Da smo nastavili, verovatno bismo videli i veće incidente", rekao je Tomašević.

Istaknuti i trofejni reprezentativac i bivši igrač Partizana i Crvene zvezde rekao je da je su za incidente odgovorni "svi".

"Odgovornost je svih nas. Voleo bih da smo u Španiji, ali nismo, živimo u ovakvoj zemlji. Krajnje je vreme da se država pozabavi ovim problemom. Niko od nas ne može samo da iskontroliše ovakve stvari", rekao je Tomašević.

Bojić: Što se ne bi igralo bez publike?

Komesar Kup takmičenja Predrag Bojić rekao je da nije postojala mogućnost da utakmica bude nastaljena u takvim uslovima.

Desilo se ono čega smo se svi plašili. Završilo se najgore po košarku. Utakmica je morala da bude prekinuta, naravno iz bezbednosnih razloga. Uvek je tendencija da se utakmica privede kraju, uprkos incidentima, ali bezbednosni rizik je ovog puta bio preveliki”, istakao je Bojić, “Nisam mogao da vidim šta se sve tačno događalo u sali, kao ni vi, međutim, bilo je upada gledalaca, palo je mnogo tvrdih predmeta, petardi i baklji. Mislim da nije bilo dileme oko ispravnosti odluke koju smo doneli. Nažalost, ovaj Kup će se završiti bez publike”.

Bojić je, takođe, istakao da bi možda rešenje bilo da se košarkaške utakmice generalno i igraju bez publike.

Pre tri dana sam rekao da kod nas više niko i ne pominje izvanredne igre mladih košarkaša. Svi kao da vole da se događaju ovakvi incidenti. Zašto da ne igramo i bez publike? Bilo je takvih primera u nekim zemljama Evrope i to sa vrlo pozitivnim reakcijama. Mislim da ovo nikome normalnom ne odgovara, ali tako važne odluke moraju da se donesu ne samo na nivou sporta, nego i države”, naglasio je Bojić odgovorio je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve