Nova vest
Košarka

Petak, 04.01.2013.

18:55

Vukoičić: Olimpija ozbiljan tim

Januar će biti ključni mesec za ambicije Crvene zvezde Telekom na dva najvažnija fronta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Serija teških mečeva za crveno-bele počinje u subotu od 19 časova u Ljubljani, gde će rival biti Olimpija.

Zvezda je posle slabog starta ušla u fantastičnu formu i dobila pet od šest evropskih i devet od poslednjih deset utakmica u regionalnom takmičenju.

Svaka pauza i prekid takmičenja uvek sa sobom nosi neku neizvesnost kako će tim da reaguje, da li se popravila forma, da li su neki igrači napredovali ili doživeli pad. Međutim, i pored te neizvesnosti isto tako postoji i doza pojačane motivacije. Jer, kada u proseku mesečno igrate osam, devet utakmica i kada se napravi ovakva pauza svi se zažele utakmica”, ističe Vukoičić.

Olimpija ima osam pobeda iz 15 utakmica, ali Vukoičić očekuje njihove bolje igre sada, kada su ispali iz Evrolige.

Siguran sam da će sa završetkom učešća u Evroligi biti u prilici da pokažu svoju pravu snagu i kvalitet. Oni su bez svake sumnje tim koji najozbiljnije konkuriše za jedno od prva četiri mesta. Olimpija je ekipa koja igra jako široko sa puno šuteva za tri poena, a imaju spoljnu liniju koja je vrlo precizna i koja živi od šuta za tri poena. Unutrašnja igra im se uglavnom zasniva na australijskom centru Eronu Bejnsu, on im donosi potrebnu dubinu i tako pravi dobar balans u napadu. Olimpija je napadački vrlo opasan tim koji u svojim redovima ima nekoliko igrača koji mogu da ubace 20 poena zato nikoga posebno ne bih izdvajao. Iz tog razloga dobra odbrana je defitivno ključ za pobedu u ovom meču”.

Iako je Zvezdin raspored u januaru težak, Vukoičić kaže da ni ostatak sezone nije lak.

Ne mislim da su tokom januara protivnici i utakmice laki, daleko od toga, ali mislim da i utakmice tokom februara i marta i te kako imaju svoju težinu, kao i ono što nas čeka u aprilu i maju, a da ne govorim u samom finišu sezone. U februaru nam recimo predstoji završni turnir Kupa Radivoja Koraća, planiramo da igramo i fajnal-for ABA lige tako da ćemo imato još mnogo teških iskušenja koja nisu vezana samo za januar”, izjavio Vukoičić za zvanični sajt beogradskog kluba.

Utakmica Olimpije i zvezde igra se u Stožicama u subotu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve