Nova vest
Košarka

Petak, 04.01.2013.

08:25

Niksi zaustavili Sparse u Njujorku

Košarkaši Njujork Niksa pobedili su San Antonio na svom parketu sa 100:83 u jednom od dva odigrana meča NBA lige u noći između četvrtka i petka.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Niksi su tako prekinuli seriju Sparsa od sedam uzastopnih pobeda.

Najzaslužniji za trijumf bili su Karmelo Entoni sa 23 i Džej Ar Smit sa 20 poena. Stiv Novak je dodao 14, a Tajson Čendler je pored 10 poena imao i 14 skokova.

„Šutirali su dobro i odmah se videlo da će pobediti. Nismo imali dovoljno goriva u rezervoaru, a nj’ihova odbrana je bila suviše dobra“, rekao je Greg Popović.

Tim Dankan i Toni Parker ubacili su po 11 poena, a peh za Sparse je povreda Stivena Džeksona koji je iskrenuo zglob.



Komičan je način na koji se Džekson povredio pošto je u pokušaju da šutne trojku naleteo na konobaricu koja je bila praktično na parketu.



U drugoj utakmici večeri Minesota je slavila u Denveru sa 101:97, a najazaslužniji je bio Džej Džej Barea koji je 12 od svojih 17 poena ubacio u poslednjoj četvrtini. Povredu na ovom meču doživeo je Kevin Lav (istegnuće prsta) koji je imao 12 poena i 17 skokova.

Nikola Peković imao je 11 poena i šest skokova, sjajan je bio Šved sa 17 poena i pet asistencija, a Kiriljenko i Ridnauer ubacili su po 14. Na drugoj strani Kosta Kufos imao je 16 poena i 7 skokova, a 16 poena postigao je i Taj Loson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve