Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

10:27

Braun: Želim srpski pasoš

Američki košarkaš Elton Braun rekao je da bi voleo da ostane u Crvenoj zvezdi i Srbiji, ali da treba prvo sačekati i videti da li će klub izboriti Evroligu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Ostao bih do 2015. Naravno, odluka o odlasku je poslovna. Pričao sam sa kapitenom Igorom Rakočevićem, ako bi ovaj tim ostao zajedno narednih godina i ako bismo igrali Evroligu sledeće godine vratili bismo se. Ali, treba se izboriti za Evroligu, a kada se to desi, onda ćemo videti“, rekao je Braun.

Braun je rekao da bi voleo da je državljanin Srbije i da govori srpski.

Verujem da ću ostati u Zvezdi, voleo bih da sam državljanin Srbije, da pričam jezik. Pokušavam da dobijem pasoš, igrao bih čak i za reprezentaciju. Kao što sam rekao, srećan zbog svega, ostaću ovde, ne brinite“, rekao je 29-godišnji Amerikanac.

Početkom 2013. godine očekuje se da Crvenu zvezdu pojača francuski centar Ali Traore, a Braun je rekao da ne brine zbog njegovog dolaska i da bi bilo besmisleno ljutiti se ako zbog konkurencije postane bolji košarkaš.

Ne brinem zbog dolaska Traorea, ni konkurencije. Igram u pobedničkom timu, pobeđujem. Nisam sebičan igrač, ako konkurencija znači da ću postati bolji, ili ja njega napraviti boljim igračem, bilo bi besmisleno ljutiti se. Čak su i Lejkersi puni igrača“, istakao je Braun.

Braun je rekao da je dokazao da je dobar igrač i da je srećan zbog velike podrške, pre svega Zvezdinih navijača.

Dobar sam igrač i dokazao sam to, ljudi su videli. Imam podršku, naročito od navijača. Kada je Moris Almond odlazio i kada sam se probudio taj dan, imao sam oko 500 poruka na Tviteru, pitali su ljudi, šta se dešava?, da li ideš?. Kada god se nešto loše dešava, tako je. Sada se, međutim ne dešava ništa loše jer pobeđujemo. Stvarno je dobra atmosfera i hoćemo da osvojimo Jadransku ligu“, rekao je Braun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve