Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

09:16

Lovernj zvanično u Partizanu

Francuski centar Žofri Lovernj potpisao je višegodišnji ugovor sa Partizanom, kao što je B92 najavio.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lovernj će u nedelju odigrati poslednji meč za Valensiju, a potom će doputovati u Beograd i pridružiti se novim saigračima, potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

Vest je potvrdio i sam Lovernj, koji je na svom Tviter profilu napisao: "Presrečan i ponosan što ću igrati za Partizan!". .

21-godišnji Francuz je iskoristio klauzulu koju je imao u ugovoru sa Valensijom i u redove šampiona Srbije stiže kao slobodan igrač

Lovernj je visok 210 centimetara, igra na pozicijama četiri i pet. Seniorsku karijeru započeo je u Šalonu, čiji je član bio do novembra, a potom je prešao u Valensiju, za koju je za mesec dana odigrao dva meča u Evrokupu uz prosek od 11 poena i tri skoka. U španskoj ligi je na pet utakmica beležio po šest poena i četiri skoka za deset minuta u igri, a prošlog vikenda bio je junak trijumfa nad Manresom trojkom u poslednjim sekundama meča.

Mladi Francuz će sigurno predstavljati veliko pojačanje za ekipu Duška Vujoševića, koja je ove sezone imala velikih problema baš na poziciji centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve