Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

09:05

Klipersi ne staju, pobeda Tandera

U noći između četvrtka i petka u NBA ligi su odigrane samo dve utakmice, a pobede su zabeležili Los Anđeles Klipersi i Oklahoma.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Klipersi su bili ubedljivi protiv Bostona sa 106:77 i tako došli do 15. pobede u nizu, dok je Oklahoma bolja od Dalasa sa 111:105 i to tek posle produžetka.

Kliperse je u 15. trijumfu zaredom, kojim je postavljen novi rekord franšize, predvodio Met Barns sa 21 poenom, a zanimljivo je da nije imao nijedan skok, a ni asistenciju. Džamal Kraford dodao je 17 poena za pobedničku ekipu, dok je Blejk Grifin upisao 15 poena i osam skokova. Lamar Odom se istakao po broju skokova, pošto ih je imao 13, dok je Kris Pol imao 11 asistencija, uz ’samo’ osam poena. U redovima Seltiksa, nabolji je bio Kevin Garnet sa 16 pona, dok su Pol Pirs i Kortni Li dodali po 12.



Zanimljivo je da su Klipersi poslednji put poraženi 26. novembra, od Nju Orleansa i da su neporaženi u decembru. Do kraja meseca ostale su im još dve utakmice, dve protiv Jute, jedna na gostovanju, a jedna u ’gradu anđela’.

Oklahomu je protiv Dalasa predvodio Kevin Durent, koji je meč završio sa 40 poena i osam skokova. Veliku pomoć Durent je imao u Seržu Ibaki, koji je uz 19 poena imao i čak 17 skokova, dok se u produžetku istakao Rasel Vestbruk, koji je na kraju upisao ukupno 16 poena, šest skokova i deset asistencija. U redovima Maveriksa, Deren Kolison je postigao 32 poena, dok je Kris Kejman dodao 17 poena i osam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve