Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.12.2012.

20:26

Savović: Nisam imao poziv od KSS-a

Boris Savović je sjajnim igrama za Crvenu zvezdu došao u pažnju javnosti kao potencijalni reprezentativac Srbije, ali još uvek nije odlučio za koga će da igra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Savović je rođen u Trebinju, iz KS Bosne i Hercegovine su već najavili da računaju na njega, ali on je trenutno koncentrisan samo na "crveno-bele".

"Razgovarao sam sa BiH, dali su mi plan i program priprema za Evrobasket, ali je još rano razgovarati o tome pošto je Zvezda prioritet. Iz KSS me niko nije kontaktirao", istakao je Savović.

Krilni košarkaš ipak ne žuri sa odlukom čiji reprezentativni dres će da nosi.

"Kada dođe kraj sezone, mislim da ću tada da donesem odluku za koga ću nastupati, ako uopšte dobijem poziv od reprezentacije Srbije", rekao je Savović.

Savović je istakao da je plasman u Evroligu velika stvar, ali da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da pored kvalifikovanja za to takmičenje osvoje i neki trofej.

"Evroliga je velika stvar, svi znamo koliko to znači. Ali, trofej je takodje velika stvar, a Zvezda ga dugo nema. Evroliga je na prvom mestu, ali ćemo dati sve od sebe da osvojimo neki pehar ove sezone. Rano je obećavati, počeli smo loše, svi su sumnjali u nas. Daćemo sve od sebe da uradimo što više možemo", istakao je 25-godišnji Trebinjac.

Zvezda je u Evrokupu prošla u drugu fazu, gde će igrati protiv Galatasaraja, Ulma i Uniksa.

"Čekaju nas izuzetno jake utakmice i ovaj period slobodnih dana pokušavamo da iskoristimo da se što bolje spremimo za ostvarivanje zacrtanih ciljeva", rekao je Savović.

On je prošle sezone nastupao upravo za turski Galatasaraj, za koji je kazao da je veliki klub ogromnog budžeta sa odličnim igračima.

"Protiv Galatasaraja nas očekuju jake utakmice, to je klub koji ima veliki ambicije, ogroman budžet, a znamo i koje igrače imaju. Velika prednost će nam biti domaći teren, ovde nikome nije svejedno. Daćemo sve od sebe da napravimo veliki podvig i savladamo ih, što nije nemoguće", kazao je Savović.

Zvezdu je na poziciji centra pojačao reprezentativac Francuske Ali Traore, a Savović je ocenio da je to velika stvar za njegov klub.

"Pojačanje je velika stvar za nas, svaki dobar igrač je veliki podsticaj svima. Traore je svakako veliki igrač, reprezentativac svoje zemlje i pomoći ćemo mu da se što pre prilagodi", istakao je Savović.

Zvezda će u sledećoj utakmici igrati u gostima protiv Olimpije 5. januara u 16. kolu Jadranske lige, dok će četiri dana kasnije igrati u Nemačkoj sa Ulmom u prvoj utakmici Grupe L druge faze Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve